Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Angelina Jolie bryter gamla moderegeln – eleganta stilen

04 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Angelina Jolie.
Angelina Jolies snygga och sombra klädstil inspirerar kvinnor världen över.
Nu visar skådespelaren att hon kan bryta mot gamla moderegler, och ändå se riktigt elegant ut.
Annons
Angelina Jolies stilresa genom årenBrand logo
Angelina Jolies stilresa genom åren

Angelina Jolie är inte bara en av världens mest framgångsrika skådespelare – hon är också en riktig modeikon. Stjärnan har länge hyllats för sin otroliga garderob, och visar både till vardags och på röda mattan att man inte behöver klä sig i färgexplosioner för att vara stiligast av alla. Tomb raider-skådespelaren är känd för att i stort sett bara använda sig av neutrala färger som svart, vitt, beige och grått när hon klär sig, vilket gör att hon heller aldrig ser omodern ut.

Annons

Även om Angelina Jolie väljer en neutral färgskala betyder det inte att hon inte kan bryta mot gamla klassiska moderegler. I augusti fotograferades hon på gatorna i New York i en vit, lång klänning, som hon matchade med en krämfärgad kavaj. Att blanda vitt och kräm, eller ljust beige, är en klassisk mode ”faux pas”, som Angelina Jolie nu visar att det går alldeles utmärkt att bryta mot.

Angelina Jolie augusti 2023.
Angelina Jolie såg elegant ut på New York gator.

Angelina Jolies eleganta stil

Maleficent-stjärnan såg riktigt elegant ut i sin luftiga sommarklänning, och oknäppta kavaj med upprullade ärmar. För att komplettera looken matchade hon det hela med ett par riktiga klassiker från Jolie-garderoben – högglansiga pumps i en beige ton från Christian Louboutin. På armen hängde också en stor tygväska i svart och vitt från Celine, signerad designern Hedi Slimane. Ansiktet pryddes också av ett par stora, svarta Hollywood-solglasögon.

Annons

Det är inte första gången Angelina Jolie har brutit mot den gamla moderegeln – så sent som i juli bar hon en liknande outfit med vit klänning och krämfärgad kavaj när hon vistades i Rom.

Annons