Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Så får du en helt ny garderob – utan att spendera en krona

05 sep, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna i sin garderob.
Är du trött på din garderob, men vill eller kan inte lägga massor av pengar på nya kläder?
Du behöver antagligen inte shoppa alls för att det ska kännas som att du har nya kläder – här är modeexperternas bästa tips för att förnya klädstilen gratis!
Annons
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runtBrand logo
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

Har du stått framför din överfulla garderob eller klädbyrå och känt ”Jag har verkligen ingenting att ha på mig”? Då är du inte ensam. Ibland är det svårt att se skogen för alla träd, och det kan kännas som att enda lösningen på en klädkris är att köpa nya kläder. Men det behöver du antagligen inte alls göra – i de allra flesta fallen behöver du bara se på dina kläder med lite nya ögon.

Nu delar klädexperter med sig av smarta tips för att det ska kännas som att du shoppat en helt ny garderob, utan att du spenderat en enda krona på nya kläder – både miljövänligt och ekonomiskt!

Första steget för att gallra garderoben på kläder som inte passar, eller som du inte burit på många år och inte känner att du kommer vilja bära igen.

Annons

– Genom att rensa bort stöket och sålla ner det till plagg du verkligen gillar kan göra mycket för att kicka igång kreativiteten.

Våga testa nytt med det du redan har

Ett annat tips är att lära sig att jobba med lager på lager. Genom att kombinera kläder på nya och oväntade sätt kan du få helt nya outfits.

– Testa att bära en tajt polotröja under en byxdress, tajts under dina favoritshorts eller en A-linjeklänning över dina smala byxor. Blanda också halsband och armband i olika tjocklekar och typer.

Tänker du att du har en sommargarderob och en vintergarderob är det också dags att tänka om. En sommarklänning kan till exempel passa perfekt på hösten med boots och en stickad tröja till, i stället för sandaler. Testa att bryta mot lite moderegler eller föreställningar du har, och så kommer du inse att möjligheterna är oändliga!

Annons