Kvinna i sin garderob.
Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt
0:22

Efter reklamen: Det bästa säsongslösa modet - plagg som funkar året runt

(0:22)

Slå på ljud

Har du stått framför din överfulla garderob eller klädbyrå och känt ”Jag har verkligen ingenting att ha på mig”? Då är du inte ensam. Ibland är det svårt att se skogen för alla träd, och det kan kännas som att enda lösningen på en klädkris är att köpa nya kläder. Men det behöver du antagligen inte alls göra – i de allra flesta fallen behöver du bara se på dina kläder med lite nya ögon.

Nu delar klädexperter med sig av smarta tips för att det ska kännas som att du shoppat en helt ny garderob, utan att du spenderat en enda krona på nya kläder – både miljövänligt och ekonomiskt!

Angelina Jolie bryter gamla moderegeln – eleganta stilen

Första steget för att gallra garderoben på kläder som inte passar, eller som du inte burit på många år och inte känner att du kommer vilja bära igen.

– Genom att rensa bort stöket och sålla ner det till plagg du verkligen gillar kan göra mycket för att kicka igång kreativiteten.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Våga testa nytt med det du redan har

Ett annat tips är att lära sig att jobba med lager på lager. Genom att kombinera kläder på nya och oväntade sätt kan du få helt nya outfits.

– Testa att bära en tajt polotröja under en byxdress, tajts under dina favoritshorts eller en A-linjeklänning över dina smala byxor. Blanda också halsband och armband i olika tjocklekar och typer.

Omdiskuterade 90-talstrenden är tillbaka i höst

Tänker du att du har en sommargarderob och en vintergarderob är det också dags att tänka om. En sommarklänning kan till exempel passa perfekt på hösten med boots och en stickad tröja till, i stället för sandaler. Testa att bryta mot lite moderegler eller föreställningar du har, och så kommer du inse att möjligheterna är oändliga!

Mest läst