Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Eva Röses inspirerande stilresa – se bilderna

27 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Hon har varit känd sedan 1990-talet – och alltid bjudit på spännande looks på premiärer och röda mattor. Femina spanar in Eva Röses stilresa – genom tiderna.
Annons
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljusetBrand logo
Jill Johnsons stilresa - 25 år i rampljuset

Hon slog igenom som programledare för ett barnprogram. Men i dag, 30 år senare, är Eva Röse en av Sveriges mest hyllade skådespelerskor. Folkkär och mycket älskad. Mest känd är hon kanske för rollen som Maria Wern i polisserien som baseras på Anna Janssons romanfigurer.

Faktum är att Eva inte bara skådespelar i serien. Under nya säsongen har hon också regisserat två avsnitt.

– Även om jag har jobbat i 30 år så har jag aldrig regisserat. Jag tror att folk tänkte att jag skulle kunna allt, så jag fick säga till några gånger: ”jag har aldrig gjort det här”, har Eva Röse sagt till Expressen.

Annons

Hon fortsatte:

– När man regisserar måste man ha allt i huvudet. Det finns regissörer som klipper scenerna i huvudet innan de har spelats in. Jag älskar skådespelare, och det som jag bland annat lärde mig är vilket tempo man måste ha med sig som regissör.

2023 fyllde Eva Röse 50 år. Hon har, med andra ord, tillbringat mer än halva sitt liv i rampljuset. Och trots att det är på vita duken hon känner sig som mest bekväm har hon också gjort sig känd för sin fantastiska stil. En stil som utvecklats, år efter år.

Gjort egen modekollektion

Eva Röse har till och med gjort en egen klädkollektion, tillsammans med Ellos. Kollektionen kännetecknas av stilsäkra basplagg i klassiskt snitt.

– Jag vill att min kollektion ska kännas genuin. Att det blir mina kläder, som jag vill bära och som går i linje med det jag står för. Jag har varit väldigt tydlig med att det måste vara plagg som håller länge. Både i kvalitet och i snitt. Det ska vara plagg som du snabbt kan dra på dig eller svepa in dig i och känna dig välklädd på bara en sekund. Byxor som inte måste knäppas upp när du sätter dig ner, kläder att resa i, att ha när du lämnar på förskolan. En kofta som du kan ha som både morgonrock, klänning och ytterplagg när det är varmt ute. Plaggen ska kunna användas ofta, mycket och länge, sa Eva Röse själv om kollektionen.

Annons

Eva har, dessutom, ett starkt intresse för skönhet och beauty. De naturliga produkterna gillar hon bäst.

– Jag växte upp med alternativa metoder och naturliga produkter. Vi kokade salvia, gjorde egna ansiktsmasker med havregryn, satt över ångbad, placerade groblad på sår och bett, tvättade håret i regntunnan, peelade huden med kaffesump och smörjde in med olivolja, har hon berättat.

– Jag har en stark vurm för det naturliga. Samtidigt är det viktigt att göra sin research. Därför blev jag så nyfiken när jag fick höra talas om hudvårdsmärket Skinome. All skit jag inte vill ha på mitt ansikte finns inte heller i deras produkter. Just nu har vi ett samarbete där jag tillsammans med Skinome försöker spräcka hudvårdsmyter, till exempel att naturligt alltid skulle vara det bästa.

Kolla in Eva Röses stilresa genom åren

Nyfiken på exakt hur Eva Röse har sett ut genom åren? Slå en kik nedan. Femina har grävt i arkiven och hittat ett stor gäng härliga bilder.

Annons

1993, med kollegorna i Disneyklubben.

I skinnjacka 1998.

Annons

På cykel 1998.

I rastaflätor 1999.

Annons

Utanför Dramaten 2000.

2003.

Annons

2004.

2005.

Annons

2006.

2007.

Annons

2009.

2010.

Annons

2011.

2012.

Annons

2013.

2016.

Annons

2017.

2018.

2023.

Annons