Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Loreens häftiga stilresa genom åren

11 maj, 2023 
Loreens stilresa genom åren

Mycket har hänt sedan Loreen kom på fjärde plats i Idol 2004 och inte minst när det kommer till stjärnans stil.
Nu tävlar artisten i årets upplaga av Eurovision Song Contest, med låten Tattoo – och iklädd en otrolig outfit!
Femina har grävt i arkivet och hittat massa härliga bilder på Loreen från hennes genomslag till i dag.
Spana in stjärnans stilresa!

Annons
Så har det gått för Sverige i EurovisionBrand logo
Så har det gått för Sverige i Eurovision

Nu har det gått 12 år sedan Loreen vann Eurovision Song Contest i Baku – och gick till historien med ett rekord i antal tolvpoängare. Nu tävlar Loreen återigen i Eurovision med låten Tattoo och under lördagens final är det nog en och annan svensk som håller tummarna för en likartad succé.

Men minns du att det faktiskt var i Idol som Loreen slog igenom? I musiktävlingen slutade hon på en fjärde plats år 2004, och blev ett känt ansikte i tv-rutan.

Mycket vatten har flutit under broarna sedan dess och det är inte bara Loreens karriär som har varit intressant att följa. Stjärnan är som bekant en riktig stilikon och genom åren har hon bjudit på ändlöst många häftiga outfits. Spana in de här härliga arkivbilderna på Loreens stilresa!

Annons

2004

Loreen deltog i Idol.

När Loreen som 20-åring ställde upp i Idol fullständigt golvade hon juryn! Här är en härlig bild på Loreen för knappt 20 år sedan, från när hon deltog i tävlingen.

2005

Loreen och dåvarande pojkvännen Daniel Lindström.

Efter Idol blev Loreen och Daniel Lindström, som också deltog i tävlingen (och vann), ett par i hemlighet. Här syns paret ihop på Veckorevyns 70-årsfest; Loreen i en härlig 00-talsstil med lågmidjade jeans och ett ännu lägre flätat skärp.

Annons

2006

Loreen på Elle-galan.

När Loreen år 2006 gick på Elle-galan var det i hängselbyxor, basker och stora örhängen!

2011

Loreen i Melodifestivalen 2011.

År 2011 gjorde Loreen sitt intåg i Melodifestivalen, med bidraget My heart is refusing me. Här börjar Loreens stil som vi känner i dag ta form – och den ikoniska luggen och de långa längderna är på plats.

Annons

2012

Loreen framför Euphoria i Eurovision 2012.

Den här looken minns du alldeles säkert! När Loreen vann Melodifestivalen och sedan gjorde fullkomlig succé i Eurovision Song Contest med låten Euphoria var det barfota och iklädd en svart byxdress och kimono. Vilken mäktig show hon bjöd på!

2013

Loreen Eurovision framträdande

År 2013 intog Loreen återigen Eurovision-scenen, men inte som tävlande. Under mellanakten uppträdde artisten återigen barfota, och i en änglaliknande skrud.

Annons

2014

Loreen på Grammisgalan 2014.

På Grammisgalan år 2014 var Loreen en given gäst. Under kvällen bjöd hon på en av galans mest kreativa looks, med en kimonoklänning designad av Olivia Edvinsson och en guldkeps som kronan på verket. Dessutom var den långa luggen extra lång!

2015

Loreen på Qx-galan.

På Qx-galan 2015 rockade Loreen fortfarande den extra långa luggen – och stylade sin kostym utan topp och med klackar och näspiercing.

Annons

2016

Loreen utan lugg.

Känns någonting annorlunda här? Inte så konstigt, med tanke på att vi mest är vana vid att se Loreen i lugg! Här har hon längderna kvar, men med en enkel mittbena.

2017

Loreen snaggad.

År 2017 lät Loreen längderna ryka helt och rockade en snaggad look. Så cool!

2018

Loreen i blont snagg.

År 2018 fick vi återigen se Loreen som vi aldrig sett henne förr. Hon ändrade nämligen sin frisyr igen – och bytte hårfärg från svart till blond.

Annons

2019

Loreen uppträder.

År 2019 hade Loreen fortfarande sitt snaggade hår – men dök då och då upp i olika peruker. Här uppträder hon i en blond, lockig och Marilyn Monroe-liknande page.

2020

Loreen i Melodifestivalen 2020

Loreens outfits och scenkläder har blivit allt mer uppseendeväckande med åren! Jämför exempelvis den här looken med hennes outfits från Idol-tiden. Minns du när hon framträdde i Melodifestivalen 2020 med bidraget Fiction is good?

Annons

2021

Loreen med lång fläta.

Loreen fortsätter bjuda på häftiga frisyrer! Här bär hon en fläta ända ned till marken, till sin röda festblåsa.

2022

Loreen i talkshowen Tilde.

På senaste tiden har Loreen återgått till den ikoniska frisyren, med svarta längder och lång lugg. Här är Loreen i en häftig kavaj och stora silversmycken inför sin medverkan i Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde.

Annons

2023

Loreen i Melodifestivalen 2023

I årets upplaga av Melodifestivalen bjöd Loreen på ett spektakulärt framträdande – med en minst lika spektakulär look. Möjligen har artistens Mello-stil i år lett till att vi kommer få se fler i långa naglar framöver?

Inför Loreens återtåg i Eurovision Song Contest 2023 är det många som är nyfikna på artisten. Nedan finner du svar på många av de vanligaste frågorna om Loreen!

Annons

När vann Loreen Eurovision?

Loreen vann Eurovison Song Contest med låten Euphoria i Baku år 2012.

Vem skrev Loreens låt Euphoria?

Loreens vinnarbidrag Euphoria skrevs av låtskrivarna Thomas G:son och Peter Boström.

När är finalen i Eurovision Song Contest 2023?

Finalen i Eurovision Song Contest 2023 går av stapeln lördagen den 13 maj klockan 21.00.

Vem skrev Loreens låt Tattoo?

Loreens bidrag Tattoo, i årets upplaga av Eurovision, är skrivet av låtskrivarna Jimmy "Joker" Thörnfeldt, Jimmy Jansson, Loreen, Cazzi Opeia, Peter Boström och Thomas G:son.

Varför har Loreen anklagats för plagiat?

Inför att Loreen skulle framföra bidraget Tattoo i finalen av Melodifestivalen pekade den spanska dagstidningen ABC ut hur lik den är en annan låt. Låten, Flying free av Pont Aeris, kom ut år 1999 och är enligt tidningen en mycket välkänd låt i Spanien.

Loreen själv tycker inte att Tattoo kan kallas för en kopia av Pont Aeris låt. I SVT:s Lilla Aktuellt menade hon att man i dag inte kan uppfinna hjulet på nytt och att alla låtar därför liknar varandra lite numera.

Annons

Har Loreen barn?

Loreen har i dag inga barn, och huruvida hon vill ha barn eller inte i framtiden är inte en självklarhet för artisten. I stället är svaret ”kanske”.

Artisten har tidigare berättat att hon älskar barn, men att hon – på grund av sin uppväxt – vet vilket enormt fokus som krävs.

Själv behövde hon växa upp snabbare än andra barn och ta mycket ansvar i familjen, som det äldsta syskonet i en stor barnaskara. Loreen växte upp med en tonårsmamma som hade sju barn att ta hand om – och dessutom levde familjen under existensminimum och behövde vända på varenda krona.

Vem är Loreens pojkvän?

Loreen har för vana att hålla sitt privatliv för sig själv, men på senaste tiden har pojkvännen Charli Ljung ändå synts till vid stjärnans sida.

Charli är fotograf – och tillsammans bor paret på Gotland.

Faktum är att både Loreen och Charli fick sin bostad som en exceptionellt generös present av Charlis pappa.

Annons

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons