Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Farmorns smarta knep – när jeansen är för små

28 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels, Tiktok.
Vi har nog alla råkat ut för att något par jeans i garderoben är för små för att vara bekväma, eller ens kunna stänga.
Nu delar en kvinna med sig av sin farmors enkla knep – som gör att jeansen sitter perfekt.
– Jag vet inte om folk vet det här, men ja, nu passar de, säger hon.
Annons
Säsongens dresscode – så stylar du vårens trenderBrand logo
Säsongens dresscode – så stylar du vårens trender

Att råka köpa jeans som är snäppet för små, eller plötsligt märka att gamla jeans i garderoben inte längre sitter så bekvämt som de brukade är något som många nog kan känna igen sig i. Men vad kan man göra för att få de för små jeansen att passa?

Nu sprids ett klipp på sociala medier-appen Tiktok där en kvinna delar med sig av ett gammalt knep som hon lärt sig av sin farmor, och som hon menar fungerar perfekt.

– Okej, så jag köpte de här jeansen igår i storlek 40, de var från second hand så jag hade inte riktigt några alternativ. Jag har i vanliga fall 42. Men de var 40, vilken överraskning, så de satt riktigt tajt, så att jag fick en valk. Jag pratade med min farmor om jeansen och hon sa ”har du duschat med dem på än?”, berättar kvinnan i Tiktok-klippet, som The Sun också uppmärksammat.

Annons

Hon fortsätter:

– Jag bara ”Va? Nej, jag har inte duschat i mina jeans, vad pratar du om?” Men hon sa ”lita bara på mig, duscha i dem och gå runt i dem hemma så du stretchar ut dem, och låt dem sedan lufttorka. Stoppa dem inte i torktumlaren”, berättar hon.

Så bra fungerar jeansknepet

Kvinnan gjorde som hennes farmor sagt – hon tog på sig jeansen och duschade i dem så att de blev genomblöta. Sedan hade hon på sig dem en stund innan hon lade dem att lufttorka över natten. När jeansen torkat satt de plötsligt helt perfekt.

– Jag vet inte om folk vet det här, men ja, nu passar de. Jag kunde inte knäppa dem igår. Årets hållbarhetsknep – duscha i dina jeans och lita på processen.

Klippet har visats över 1,5 miljoner gånger, gillats över 250 000 gånger och fått tusentals kommentarer.

”Jag har flera jeans jag måste göra det här med”, skriver en person.

”Jag minns att en moster berättade detta för mig, att hon satt i badkaret med jeans för att få dem att passa”, skriver en annan.

”Lufttorka allt! Du kommer märka att kläderna krymper mindre och slits mindre”, tipsar en person.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons