Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Feminas läsare fick ny look – se nya trendiga vårstilen

26 maj, 2022 
AvJenny fredriksson
FotografOskar Brusén
Marie Ekström, femina läsare som fått ny look.
En Femina-läsare fick nytt jobb och kände att hennes garderob inte hängde med i det nya arbetslivet. Vår moderedaktör hjälper Marie Ekström att hitta en ny stil.
Annons

Nytt jobb, ny stil. Det är stildilemmat för Marie Ekström, 44 år, från Uddevalla. Hon har jobbat som sjuksköterska i hela sitt vuxna liv och kunnat luta sig tillbaka på landstingets blå arbetskläder. Nu har hon fått en ny tjänst inom vården, som forskningssköterska och studiekoordinator på forskningsenheten för diabetes på Uddevalla sjukhus, vilket innebär att man bär privata kläder på jobbet. Det är här Femina kommer in i bilden, för att hjälpa Marie hitta plaggen som gör det enklare att navigera i jobbgarderoben.

Feminas läsare Marie Ekström.
Schäslong i rotting, 7 032 kr, Nordal. Mönstrade kuddar i bomull, 375 kr/st Chamois. Gul kudde i linne, 499 kr, Himla. Blommor från Florist­kompaniet. Mönstrade byxor i viskos, stl 36–44, 399 kr, Kappahl. Kavaj och blus, se info till höger.
Annons

Säsongens bästa uddaplagg

Vi fokuserade på att hitta säsongens bästa uddaplagg som är lätta att kombinera och som sömlöst fungerar med den övriga ­garderoben. Plaggen och looken som blev utvalda till Marie är perfekta matchningskamrater som passar med varandra men också fungerar med andra vardagsplagg som t-shirtar, jeans, svarta byxor och andra basplagg.

Smycken till Feminas läsare Marie.
Armband i guldpläterat rostfritt stål/zirkiona, 199 kr, By Jolima. Ringar i roséguld/rutilkvarts/ametist, 17 300–21 000 kr, Bigli. Örhängen i gulpläterad mässing/swarowskistenar, 995 kr, Caroline Svedbom. Klocka i guldplätererat rostfritt stål, 1 999 kr, Waldor&Co.

Den härligt rosa kostymen är perfekt att plocka isär och i stället matcha blazern med ett par skönt mönstrade byxor för en ledig och trendig look, lika fin till en jobbkonferens som en härlig middag med väninnorna. De mönstrade byxorna är också supersnygga till enkla enfärgade plagg som blusar och storskjortor för en lätt look.

Annons
Kläder till feminas läsare Marie.
Byxor i viskos, XS–XL, 1 590 kr, Farm Rio/Net-a-porter. Blus i viskos, XS–L, 599 kr, MQ Stockh lm Studio. Kavaj i lyocell/tencel/polyester, XS–L, 1 499 kr, MQ Stockh lm Studio.

Färgskalan är mitt i prick i säsongens trendkarta med optimistiska färger som orange och rosa och passar Maries egna toner perfekt.

Väska och skor till Feminas läsare Marie.
Väska i strå/läder, 799 kr, & Other Stories. Skor i läder/trä, 2 099 kr, Apair.
Annons

Det främsta målet är att hitta plagg som Marie kan känna sig säker och bekväm i på arbetet, men som samtidigt utmanar henne att börja använda andra färger och plagg för att få en härlig modestart på arbetet och i livet.

Hår&makeup Sherin. Tack till studio K49 där vi fotograferade.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons