Artikeln innehåller reklamlänkar
fina smycken för dam 2022

Att tänka ut en stilsäker look att bära till jobbet eller festen är inte så enkelt alla gånger. Kanske känner du dig less på din garderob och att inspirationen vägrar att infinna sig? Eller så har du kanske ett viktigt jobbmöte eller en spännande fest som du ser fram emot, men där outfiten helt enkelt inte sitter?

Även om första instinkten kan vara att känna att du behöver en helt ny garderob, eller åtminstone shoppa loss på några nya nyckelplagg, så finns det faktiskt ett smart knep som kan hjälpa dig – och det stavas smycken. Med små medel kan du nämligen göra att din outfit får en helt ny känsla, det gäller bara att hitta de rätta smyckena med det där lilla extra.

Fina smycken 2022

Med andra ord: leta långt in i smyckeslådan där hemma för att se om du har några bortglömda godbitar som kan få nytt liv (och få dina kläder att kännas uppdaterad på köpet!). Om du inte hittar något du gillar så har vi samlat våra mest prisvärda favoriter från kedjorna just nu nedan!

Strassörhängen, Ellos Collection

Spontant kan strass kännas lite för festligt och sprakande för att bäras till vardags – men i så fall är det dags att tänka om. För det handlar inte om vad du väljer att bära utan hur. Dessa silverfärgade hoops pryds av små strasstenar och är perfekta till fest för en uppklädd look – men om du istället bär dem med en stickad tröja får du till en snygg stilkrock som gör att looken är precis lagom balanserad för kontoret. Se mer och köp örhängena här (länk till Ellos).

snygga silvriga strassörhängen formade som hoops från Ellos Collection

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kedjehalsband, Arket

Detta kedjehalsband med en chunky design är ett smycke som är enkelt att matcha och som gör mycket för helhetsintrycket. Det är gjort i mässing och är lika fint att låta kika fram under en vit skjorta som över den stickade tröjan. Det finns även i silver, se mer och köp halsbandet här (länk till Arket).

fint guldfärgat kedjehalsband med chunky design från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Silverhalsband, Arket

En annan variant på kedjehalsbandet är den så kallade "fiskbens-" eller "herringbone"-designen, med tätt sammanvävda länkar som ger en elegant touch. Det här silverpläterade halsbandet är gjort i mässing och finns även som guldpläterat. Se mer och köp halsbandet här (länk till Arket).

snyggt silverpläterat halsband med fiskbensmönster från Arket

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Ring, & Other Stories

Låt fingrarna prydas av ringar med snygg design – antingen minimalistiskt med endast en, eller flera åt gången för en spännande look. Den här tvinnade ringen är pläterad med återvunnen mässing och passar fint med andra guldfärgade ringar. Se mer och köp ringen här (länk till & Other Stories).

fin guldfärgad ring med tvinnad design från & Other Stories

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Länkhalsband, Cos

Den svenska kedjan Cos har så mycket fint just nu! Bland annat det här halsbandet med kantiga länkar i återvunnen mässing som blir det perfekta komplementet till en outfit med jeans och det trendiga ribbade linnet från basgarderoben. Se mer och köp halsbandet här. (länk till butik)

snyggt guldfärgat länkhalsband tillverkat i återvunnen mässing från Cos

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hoop-örhängen, Cos

Hos samma kedja hittar vi även dessa hoops med en spännande chunky form, som även de är gjorda i återvunnen mässing. Se mer och köp örhängena här (länk till butik).

hoop-örhängen i chunky design tillverkade i återvunnen mässing från Cos

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Pärlhalsband, H&M

Vi ser pärlsmycken överallt just nu, både med sötvattenspärlor och med imitationer i plast. Det här halsbandet tillhör den senare kategorin och har även en fjärilsdekoration som är riktigt trendig just nu. En kul detalj som får en att haja till lite extra och som kan bli ett kul samtalsämne! Se mer och köp halsbandet här (länk till H&M).

pärlshalsband i plast med fjärilsdekoration från H&M

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fem favoriter från Femina: Smyckestrender 2022
0:53

Efter reklamen: Fem favoriter från Femina: Smyckestrender 2022

(0:53)

Slå på ljud
Mest läst