Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: InredningMat och dryckResor

20 saker att önska sig eller ge bort i 40-års present

27 feb, 2024 
40 års present kvinna
Att klura ut vad som passar bra att ge bort till en blivande 40-åring är inte alltid helt lätt, men det finns många bra alternativ att välja mellan. Här listar vi 20 fina presenttips till henne.
Annons

Vid jämna födelsedagar som 40 är det verkligen på sin plats med en fin present till jubilaren. Men när man redan har passerat både 20 och 30 och kanske även gift sig där emellan är det ofta att man hunnit samla på sig en hel del bra saker.

Men man fyller ju bara 40 en gång, så det är klart att det är läge för att fira med presenter! Satsar du på klassiska smycken eller inredningsdetaljer har du en gåva som kan ge glädje i många år. Men den allra bästa gåvan är förstås något som man gått och suktat efter länge – så börja gärna luska i god tid innan för att ta reda på vad hon kan tänkas uppskatta extra mycket

Kivnna med svart stickad tröja, svart väska och vita vida byxor

20 saker att önska sig eller ge bort i 40 års present till kvinna

Ett vackert smycke eller en klassisk inredningsdetalj är alltid en uppskattad gåva – vi har samlat de bästa idéerna på vad du kan ge bort i 40 års-present till kvinnor i din närhet.

Annons

1. Armband, Caroline Svedbom

Diamanter i all ära, men glänsande stenar i olika färger är också otroligt vackert. Det här guldpläterade armbandet går i toner av rosa och grönt och kommer att pigga upp vilken outfit som helst. Se mer och köp armbandet här (reklamlänk).

Elastiskt guldpläterat armband med färgglada stenar från Caroline Svedbom
Klicka på bilden för att komma direkt till armbandet.

2. Gryta, Le Creuset

Om personen som fyller år samlar på en servis eller har inredningsdetaljer som du vet att hon tycker väldigt mycket om kan ett tips vara att addera delar i samma serie. Och om inte är 40-årsdagen ett perfekt tillfälle att börja! Den klassiska gjutjärnsgrytan från Le Creuset håller i många år och finns dessutom i olika utföranden samt färger. Den här ärtgröna nyansen är till exempel riktigt fin! Se mer och köp grytan här (reklamlänk).

Annons
Grön gjutjärnsgryta från Le Creuset
Klicka på bilden för att komma direkt till grytan.

3. Väska, ATP Atelier

En tidlös väska i läder som åldras fint blir ett fint minne som påminner om uppvaktandet varje gång dem används. Den här tidlösa klassikern har en stilren design som passar både till vardag och fest. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Svart skinnväska från ATP Atelier
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.
Annons

4. Vinglas, Iittala

Tidlösa rödvinsglas från Iittala som både är härliga att dricka ur och fina att titta på, och som garanterat kommer uppskattas. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

IIttala glas.
Klicka på bilden för att komma direkt till glasen.

5. Morgonrock, Calida

Finns det något bättre än att mysa runt hemma i en mjuk morgonrock? Den här är gjord i bomull med kontrasterande kantband och har mjuk frotté på insidan. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

lyxig morgonrock av bomull för dam från Calida
Klicka på bilden för att komma direkt till morgonrocken.

Tips! Här kan du spana in fler lyxiga morgonrockar.

Annons

6. Hudvård, Mantle

Det svenska märket Mantle har på kort tid blivit riktigt populärt. Det här hudvårdskitet innehåller deras tre storsäljare och är en perfekt present till den nyblivna 40-åringen. Läs mer och köp kitet här (reklamlänk).

hudvårdskit från mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.

7. Kanna, Georg Jensen

Passa på att ge bort något riktigt fint som står sig över tid. Den här designklassikern i form av en termoskanna från Georg Jensen, signerad Sigvard Bernadotte, har en tidlös design som kommer tåla att tas fram år efter år. Läs mer och köp termoskannan här (reklamlänk).

Annons
Kanna i silver från Georg Jensen
Klicka på bilden för att komma direkt till kannan.

8. Spa, Yasuragi

Om du vill ge bort en härlig upplevelse som personen kommer att minnas länge så är en spavistelse ett säkert kort. Det japanska spahotellet Yasuragi utanför Stockholm är en populär destination som med sina underbara miljöer skapar minnen för livet. Läs mer och boka Yasuragi här (reklamlänk).

Spahotell Yasuragi i körbärsblomning
Klicka på bilden för att komma till spahotellet.

Spana in fler härliga spa-upplevelser här!

Annons

9. Sidenscarf, Arket

Ett bra tips om du vill ge bort kläder eller accessoarer i present är att satsa på fina material som känns lyxiga. Den här grafiskt mönstrade scarfen i svart och vitt är gjord i 100 % mullbärssilke och kan bäras på många olika sätt. Se mer och köp scarfen här (reklamlänk).

Svart och vit sidenscarf från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till scarfen.

10. Vas, Iittala

Alvar Aaltovasen med sin välkända design är alltid snygg och är lika elegant med blommor som utan. Läs mer och köp här. (reklamlänk)

Klar vas från Alvar Aalto
Klicka på bilden för att komma direkt till vasen.

11. Solglasögon, Chimi

Ett par tidlösa solglasögon kommer vara en vapendragare som åker fram ur basgarderoben från mars till oktober, och är därmed en perfekt present. Dessa snygga från svenska Chimi har en elegant design som ser lyxig ut. Se mer och köp solglasögonen här (reklamlänk).

Annons
Rundade svarta solglasögon från Chimi
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.

12. Halsband, Edblad

Om du vill hålla dig till en relativt låg budget så finns det många fina smycken att välja på. Det här vackra halsbandet är guldpläterat, har en tidlös design och kostar under femhundralappen. Se mer och köp det här (reklamlänk).

Tunt guldpläterat kedjehalsband från Edblad
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

13. Espressomaskin, Sage

Vill du istället slå på stort och ska uppvakta en riktig kaffeälskare? Den här snygga espressomaskinen från Sage gör det möjligt att få till proffskaffe hemma i köket. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Espressomaskin från Sage
Klicka på bilden för att komma direkt till kaffemaskinen.

14. Muggen, Mateus

Oavsett om kaffet görs i en avancerad maskin eller klassisk kaffebryggare bör det avnjutas i en både snygg och skön kopp eller mugg. Den här sandfärgade muggen kommer från Mateus Oyster-serie och kan matchas med allt från skålar till tallrikar. Läs mer och köp muggen här (reklamlänk).

Beige kopp från Mateus
Klicka på bilden för att komma direkt till muggen.

15. Loungestol, Ellos

Vet du inte vad du ska önska dig i 40-årspresent? Jämna födelsedagar är ofta en möjlighet att önska sig lite lyxigare eller dyrare presenter än annars, och många som firar en går gärna ihop och köper present för att ge något minnesvärt tillsammans. Med andra ord kan du önska dig något som du verkligen vet att du vill ha, som exempelvis en loungestol som den här i björk med sits och rygg i rotting. Läs mer och köp stolen här (reklamlänk).

Annons
loungestol i rotting från ellos home
Klicka på bilden för att komma direkt till loungestolen.

16. Champagneprovning

Uppskattar personen som fyller år den franska drycken? Då kan det vara värt att spana in den här champagenprovningen som går att boka för en eller två personer i flera olika svenska städer. Läs mer och boka provningen här (reklamlänk).

Champagneprovning för två hos Liveit
Klicka på bilden för att komma direkt till provningen.

17. Ljusstake, Iittala

Den klassiska ljusstaken Festivo är en designklassisker från finska Ittala som finns i flera olika höjder som är snygga att kombinera med varandra på olika sätt. Läs mer och köp ljusstaken här (reklamlänk).

Annons
klassisk ljusstake Festivo från Iittala
Klicka på bilden för att komma direkt till ljusstaken.

18. Jacka, Helly Hansen

Passa på att unna den som fyller år ett härligt plagg som håller länge. Den här snygga jackan från Helly Hansen är en klassisk seglarjacka som är både vind- och vattentät samtidigt som den också är ventilerande. Den finns i flera fina färger, se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Vit seglarjacka för dam från Helly Hansen
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

19. Pläd, Stackelbergs

En ullpläd både ser snygg ut hemma och värmer skönt under kalla vinterdagar (och till och med svala sommakvällar). Denna mohairpläd i grått med rullade fransar har en tidlös design och finns i flera olika färger. Läs mer och köp pläden här (reklamlänk).

Annons
Grå ullpläd med fransar från Stackelbergs
Klicka på bilden för att komma direkt till pläden.

20. Kruka, Bergs Potter

En handglaserad kruka gör vem som helst glad, åtminstone om den ser ut så här! Den är handgjord i en by i Toscana och designen har hämtat inspiration från det danska hovet på 1800-talet. Läs mer och köp krukan här. (reklamlänk)

Glaserad grön kruka från Bergs Potter
Klicka på bilden för att komma direkt till krukan.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons