5 klädknep som gör att du ser yngre ut
1:22

Efter reklamen: 5 klädknep som gör att du ser yngre ut

(1:22)

Slå på ljud

Att shoppa kläder kan vara kul och avslappnande, men också irriterande och frustrerande – speciellt för kvinnor. Bland kvinnokläder finns de nämligen en rad onödiga problem som gör att klädjakten blir jobbigare än den skulle behöva vara.

En studie gjord av klädföretaget Lucy and Yak visar att kvinnor ofta får hantera frustrerande problem när de ska köpa nya kläder.

Plagg du aldrig bör bära på flyget – enligt kabinpersonalen

55 procent av kvinnorna uttryckte till exempel att det ofta var ett problem att plaggen de ville ha saknade fickor. Antingen finns det inga fickor alls, eller så är fickorna alldeles för små för att kunna fungera som förvaring.

Just fick-problemet är något som går långt bak i tiden – det var på 1700-talet som män började ha fickor på sina kläder, något som var otänkbart på kvinnors klänningar. Än idag är det mycket vanligare med fejk-fickor på kvinnliga plagg än på plagg för män. Det är inget konstigt att hitta jeans i butikshyllorna vars framfickor inte är några fickor, utan bara sömmar som gör att det ser ut att finnas fickor.

Svårt med storlekar

Ett annat återkommande problem för 60 procent av kvinnorna som svarat på enkäten är att kläderna i butikerna har underlig passform eller storlekar. Ett plagg kan vara i storlek 40, men ha alldeles för stora axlar eller för smal midja för att passa den angivna storleken. Alla som testat jeans känner nog också igen sig: antingen får låren plats men inte höfterna, eller så sitter de perfekt i midjan men inte i benen.

Många märker dessutom att det inte finns någon kontinuitet bland storlekarna – det som är large i en affär är small i en annan.

10 klädknep som gör att du ser yngre ut

Det här är ett extra stort problem när man handlar på nätet, och inte kan prova kläderna innan man köper dem. 42 respektive 35 procent av alla kvinnor upplever också dålig kvalitet och obekväma plagg som ett återkommande problem.

Källa: Metro.

Mest läst