Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Frustrerande problemen med kläder för kvinnor

07 mar, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Konstiga storlekar och brist på rimliga fickor.
Alla som har köpt kläder på kvinnoavdelningen har nog snubblat över de här problemen mer än en gång.
Här är de vanliga problemen med kläder för kvinnor, som män slipper.
Annons
5 klädknep som gör att du ser yngre utBrand logo
5 klädknep som gör att du ser yngre ut

Att shoppa kläder kan vara kul och avslappnande, men också irriterande och frustrerande – speciellt för kvinnor. Bland kvinnokläder finns de nämligen en rad onödiga problem som gör att klädjakten blir jobbigare än den skulle behöva vara.

En studie gjord av klädföretaget Lucy and Yak visar att kvinnor ofta får hantera frustrerande problem när de ska köpa nya kläder.

55 procent av kvinnorna uttryckte till exempel att det ofta var ett problem att plaggen de ville ha saknade fickor. Antingen finns det inga fickor alls, eller så är fickorna alldeles för små för att kunna fungera som förvaring.

Just fick-problemet är något som går långt bak i tiden – det var på 1700-talet som män började ha fickor på sina kläder, något som var otänkbart på kvinnors klänningar. Än idag är det mycket vanligare med fejk-fickor på kvinnliga plagg än på plagg för män. Det är inget konstigt att hitta jeans i butikshyllorna vars framfickor inte är några fickor, utan bara sömmar som gör att det ser ut att finnas fickor.

Annons

Svårt med storlekar

Ett annat återkommande problem för 60 procent av kvinnorna som svarat på enkäten är att kläderna i butikerna har underlig passform eller storlekar. Ett plagg kan vara i storlek 40, men ha alldeles för stora axlar eller för smal midja för att passa den angivna storleken. Alla som testat jeans känner nog också igen sig: antingen får låren plats men inte höfterna, eller så sitter de perfekt i midjan men inte i benen.

Många märker dessutom att det inte finns någon kontinuitet bland storlekarna – det som är large i en affär är small i en annan.

Det här är ett extra stort problem när man handlar på nätet, och inte kan prova kläderna innan man köper dem. 42 respektive 35 procent av alla kvinnor upplever också dålig kvalitet och obekväma plagg som ett återkommande problem.

Källa: Metro.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons