Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

11 lyxiga plagg som du fortfarande kan fynda på rean

26 jan, 2024 
kläder för dam på rea
Mellandagsrean börjar lida mot sitt slut – och i många fall är det här faktiskt tiden då du kan göra de allra bästa klippen! Vi har scannat utbudet och listar här de allra bästa fynden som finns i butik just nu.
Annons
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024

Mellandagsrean är fortfarande igång och hos många butiker är rean som allra bäst just nu i sluttampen.

Självfallet ska du inte hetsa eller göra impulsiva köp bara för att priserna är nedsatta, men en strategi kan vara att planera dina rea-inköp under hela året. Med lite is i magen kan du köpa exakt vad du redan tänkt inhandla, men till ett reducerat pris, om du avvaktar och håller koll på sajterna.

Mellandagsrean är även ett ypperligt tillfälle att investera i riktigt långlivade plagg, som du kan bära i åratal. Sådana plagg har dessutom ett högt värde på andrahandsmarknaden – och på så vis kan de leva kvar och älskas av andra, om dagen skulle komma då plaggen exempelvis inte passar längre. Kläder av bättre kvalitet är också enklare att justera eller laga själv eller hos en skräddare.

Annons

På det viset kan du alltså genom god planering använda rean till att enbart handla kläder, skor och accessoarer av god kvalitet, och undvika fast fashion. Här listar vi därför högkvalitativa plagg att investera i, som tidigare hade en betydligt saftigare prislapp.

kabelstickad tröja för dam på rea

Du som är i behov av en mysig stickad tröja eller andra varma plagg kan skatta dig lycklig. Eftersom många varumärken nu rear ut sina höst- och vinterkollektioner finns det mycket att välja och vraka bland. Kom också ihåg att stickade plagg kommer till användning under hela året i Sverige!

Annons
Röda plagg dam rea

Säsongens stora trendfärg har utan tvekan varit röd. På rean finns det nu gott om röda plagg, skor och accessoarer att fynda – för dig som också vill liva upp din garderob med lite färg.

Färgglad klänning rea

Det är inte bara ytterplagg och tjocka stickade tröjor som reas ut just nu, utan faktum är att du kan göra riktigt bra klipp inför våren och sommaren. Investerar du i dina kallare plagg redan nu så blir det antagligen betydligt billigare än om du väntar tills det fylls på med nya plagg från de kommande vår- och sommarkollektionerna.

Annons

11 fynd som du fortfarande kan klicka hem på rean

Vare sig du saknar någonting i basgarderoben, eller är ute efter statement-plagg att lyfta dina outfits med – så kan du fynda dessa plagg på rean. Här är några handplockade favoriter!

1. Vit kabelstickad tröja

House of Dagmar gör minimalistiska, tidlösa och lyxiga plagg som andas ”scandi girl”. Kvalitet är ledordet och den här kabelstickade tröjan är sannerligen inget undantag. Lika delar varm som stilren, och artikelförfattaren själv kan intyga att den är en riktig favorit och en värd investering, i synnerhet nu när tröjan är på rea. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

stickad tröja för dam på rea

2. Randig polotröja

Randig finstickad polotröja i merinoull från House of Dagmar, med en hudnära passform. Perfekt att bära bara som den är, men också som en rolig och värmande detalj under en t-shirt eller skjorta. Se mer och köp polotröjan här (reklamlänk).

Annons
Polotröja för dam på rea

3. Beige bomberjacka med krage i fuskpäls

Den här vadderade bomberjackan är perfekt för kyligare vårdagar. Den har en voluminös, boxig passform och en trendig krage i fuskpäls som är avtagbar ifall att du skulle vara sugen på lite variation. Nu finns jackan, från Filippa K, tillgänglig för ett betydligt lägre pris! Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Annons

4. Skinnbyxor i fejkläder

Det är svårt att tro att de här byxorna faktiskt är tillverkade i efterbehandlat denim, och inte alls i läder. Byxorna må se ut som svarta skinnbyxor med vita kontrasterande sömmar, men när du har testat dem står det – på grund av komforten – klart att de är någonting helt annat! Byxorna kommer från Eytys och går nu att fynda. Se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Skinnbyxor i fuskläder för dam på rea

5. Röd stickad tröja

Vill du investera i en högkvalitativ tröja i trendfärgen röd? Den här stickade, v-ringade tröjan med nedhasade axlar och en avslappnad passform kommer från By Malene Birger och går att köpa på Nordiska Kompaniet till ett lägre pris. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
Röd stickad tröja för dam på rea

6. Oversized sweatshirt

Randig sweatshirt som är inspirerad av vintage rugbytröjor, från Hope. Tröjan är tillverkad av ekologisk bomull och har en oversized passform. Se mer och köp sweatshirten här (reklamlänk).

Randig stickad tröja för dam på rea

7. Ljusa jeans med raka ben

Ljusa jeans med en rak passform och dekorativa snickarlappar på låren. Jeansen, från Filippa K, är lite stretchiga – och just nu är de tillgängliga till ett kraftigt reducerat pris. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Annons
Ljusa jeans med raka ben för dam

8. Randig sweatshirt

Oversized sweatshirt från Eytys, inspirerad av klassiska rugbytröjor. Tröjan har ränder i kontrasterande material och färger, i ljusrosa och mörkröd. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons

9. Grön dunjacka

Trots att våren står för dörren är det inte på långa vägar varmt i Sverige ännu. Även om vi gärna glömmer bort det så brukar det ju faktiskt även komma snö i april. Därför är det inte alls en dum idé att investera i en dunjacka just nu. Bär du hellre den lite tunnare kappan framför den tjocka pufferjackan just nu så kom ihåg att du kommer vara i behov av ett riktigt värmande ytterplagg även nästa vinter – och att du kan spara flera tusenlappar på att köpa jackan på rea. Den här medellånga dunjackan med dragsko kommer från Acne Studios och finns att köpa på rea just nu. Se mer och köp jackan här (reklamlänk).

Grön dunjacka för dam på rea

10. Svarta Mary Janes med klack

Ser du också fram emot när vädret tillåter pumps? Några av de trendigaste varianterna just nu är definitivt de klassiska Mary Jane-skorna. De här, från det amerikanska lyxvarumärket Proenza Schouler, finns just nu till ett betydligt lägre pris på Nordiska Kompaniet. Se mer och köp pumpsen här (reklamlänk).

Annons
svarta mary janes skor för dam

11. Färgglad klänning

Det kan kännas långt borta, men att investera redan nu och vara kittad och klar till den stundande festsäsongen är inte alls en dum idé! Den här färgglada klänningen i orange och grön är från Samsøe Samsøe och finns nu till ett reducerat pris. Tills det är tillräckligt varmt för att gå barbent så kan du styla klänningen ovanpå en polotröja och ett par jeans eller byxor. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Färgglad klänning på rea
Annons