Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023
0:50

Efter reklamen: Så stylar du de dressade vårtrenderna 2023

(0:50)

Slå på ljud

Är du på jakt efter ett par nya glasögon? Oavsett om du ska hitta din signaturbåge eller bara utöka glasögongarderoben med ett extra par för skojs skull, så kan du behöva en guidande hand för att landa rätt.

Här listar vi de fyra största trenderna inom glasögon och bågar för 2023.

Smarta stylingknepet om du snabbt vill se längre ut

Glasögonexperten: Så hittar du rätt båge för din ansiktsform

Glasögonexperten Åsa Aldén är en återkommande gäst i TV4:s Nyhetsmorgon. Nyligen gästade hon programmet för att guida oss i djungeln kring trenderna, samt tipsa om vilka bågar som spås bli populära år 2023.

Hon poängterar att oavsett vilka trender som finns är det allra viktigaste att man hittar en båge som man känner sig bekväm i. Men hur ska man egentligen tänka? Och hur vet man vad som passar ens ansikte?

Åsa Aldén Jenny Strömstedt glasögon Nyhetsmorgon.

Jenny Strömstedt provar de hetaste glasögontrenderna för 2023 i ett inslag i Nyhetsmorgon.

TV4

– Om man hart ett runt ansikte och inte vill förstärka det, kan man satsa på ett par lite mer kantiga bågar. Samma om man har ett lite mer fyrkantigt ansikte och vill mjuka upp det, satsa då på en rund båge, säger glasögonexperten Åsa Aldén i inslaget.

Passformen är också viktig förklarar hon. Bågen ska vila högt upp på näsryggen. Om bågen hamnar för lågt och skär ögonlocket finns risk att man ser trött ut. Det vill vi ju gärna undvika. Tumregeln är att man ska se hela ögat.

10 smarta (och billiga) modeknep som får din outfit att se dyr ut

Glasögontrend 1: Jordnära toner

Skandinavisk nedtonad design i bleka och jordnära toner, är en av de trender Åsa ser inför 2023.

Glasögon C. Jacobsen.

Glasögon i skandinavisk design, med ljusa bågar från C. Jacobsen.

Lensway

Glasögontrend 2: Tonade glas

Just nu är det lika hett att prata om glas som om bågar när det kommer till glasögon. Glasögon med gradal toning är perfekt att börja med, eftersom de gör sig väldigt bra inomhus.

Åsa poängterar att det ser ut lite som ögonskugga, vilket kan vara ett härligt sätt att pigga upp, om man inte tycker om att använda mycket smink.

– Tidigare har det bara varit bågar man har pratat om när det kommer till trender. Men nu pratar man äntligen glas. Tonade glas, färgskiftande glas och allt du kan tänka dig.

Glasögon tonade glas Efva Attling.

Glasögon med tonade glas från Efva Attling.

Smarteyes

Glasögontrend 3: 70-talsinfluenser

70-talet är stort i modet just nu och så även inom glasögontrenderna. Satsa gärna på ett par lite större bågar, kanske med tonade glas. Se Diane Keaton och Gloria Steinem som dina glasögonstilikoner.

– Många känner ju sig bekväma i solglasögon, så de här stora bågarna med lite tonat glas gör ju att man känner sig bekväm och lite tuff. Det kan vara en jättebra inkörsport för den som vill utmana sig och bära lite tuffare bågar.

Glasögon Gucci.

70-talsinspirerade glasögon från Gucci.

Zalando

Glasögontrend 4: Maffiga bågar

Maffiga bågar á London på 60- och 70-talet är jättestort inom herrbågar just nu, men finns givetvis på damsidan också.

Glasögon med maffiga bågar från Chimi.

Chimi
Mest läst