9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan
1:02

Efter reklamen: 9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

(1:02)

Slå på ljud

Att modebranschen skulle behöva bli mer inkluderande håller de flesta med om, och även om det finns en lång väg att gå så görs många framsteg. Att stora modehus använder sig av modeller i olika storlekar blir allt vanligare, och att modellerna har varierande hudfärg är för det mesta en självklarhet.

Fashion PPS / Bestimage

Något som vi också börjar se allt mer är att det inte bara är de yngsta modellerna som får visa upp modehusens kläder på catwalken. Nu senast är det Valentino som tagit hjälp av flertalet äldre kvinnliga modeller, som dessutom hade snyggt grått hår, för att visa upp kläderna.

15 stilsäkra plagg som du kan bära till både vardags och fest

Fashion PPS / Bestimage

Modellerna visade att alla åldrar är vackra

Det var på märkets couture-modevisning i Paris som mångfalden bland modeller även handlade om ålder. Bland de gråhåriga modellerna hittar vi Kristen McMenamy och Hannelore Knuts.

De äldre modellerna visade också att de kan bära exakt samma kläder som de yngre modellerna om de vill – 57-åriga McMenamy visade exempelvis upp en kort svart kreation med synliga strumpeband.

Fashion PPS / Bestimage

Valentinos kreativa chef Pierpaolo Piccioli tog också hjälp av ikoniska sminkösen Pat McGrath för att binda ihop modevisningen.

Whitney Houstons ikoniska modeögonblick

Efteråt sa designern till British Vogue att han ville göra något unikt.

– Jag tycker inte att tanken på att försöka se ut som någon annan är intressant säger Piccioli.

Mest läst