Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Gråhåriga modeller visar Valentinos galaklänningar

14 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
När Valentino hade modevisning i Paris för sin couture-kollektion var det inte bara unga modeller som vandrade på catwalken.
De vackra kreationerna visades också upp av flera äldre modeller med snyggt grått hår.
– Jag tycker inte att tanken på att försöka se ut som någon annan är intressant, säger designern Pierpalo Piccioli till British Vogue.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Att modebranschen skulle behöva bli mer inkluderande håller de flesta med om, och även om det finns en lång väg att gå så görs många framsteg. Att stora modehus använder sig av modeller i olika storlekar blir allt vanligare, och att modellerna har varierande hudfärg är för det mesta en självklarhet.

Något som vi också börjar se allt mer är att det inte bara är de yngsta modellerna som får visa upp modehusens kläder på catwalken. Nu senast är det Valentino som tagit hjälp av flertalet äldre kvinnliga modeller, som dessutom hade snyggt grått hår, för att visa upp kläderna.

Annons

Modellerna visade att alla åldrar är vackra

Det var på märkets couture-modevisning i Paris som mångfalden bland modeller även handlade om ålder. Bland de gråhåriga modellerna hittar vi Kristen McMenamy och Hannelore Knuts.

De äldre modellerna visade också att de kan bära exakt samma kläder som de yngre modellerna om de vill – 57-åriga McMenamy visade exempelvis upp en kort svart kreation med synliga strumpeband.

Valentinos kreativa chef Pierpaolo Piccioli tog också hjälp av ikoniska sminkösen Pat McGrath för att binda ihop modevisningen.

Efteråt sa designern till British Vogue att han ville göra något unikt.

– Jag tycker inte att tanken på att försöka se ut som någon annan är intressant säger Piccioli.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons