Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Här är sommarens snyggaste klädkombination – som du förmodligen redan har hemma i garderoben

08 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografTT
Hur matchar man klänningen bäst i sommar? Femina guidar dig till säsongens trendigaste klädkombo.
Annons
Den perfekta sommargarderobenBrand logo
Den perfekta sommargarderoben

Sommaren är här! Värmen likaså. Äntligen dags att plocka fram årets mest efterlängtade plagg: klänningen. I år är det både kort, midi, och långt som gäller då det kommer till klänningar. Men hur matchar man sommarklänningen i övrigt? Vad bär man för skor till? Femina vet. För ja, det är faktiskt så att det inte bara är ett par snygga sandaler eller en ljus vit loafer som gäller. Dessa skor i kombo med klänning må se elegant ut, men då temperaturen höjs är det inte alltid så bekvämt – eller funktionellt. Den varmare årstiden bjuder ju också in till mer rörelse, och att till fots eller per cykel ta sig från jobbet till festen, från punkt a till punkt b.

Så matchar du klänningen sommaren 2023

Hur ska vi då matcha klänningen bäst i sommar? Jo! Satsa på en skön sneaker. Klänning och sneakers är helt enkelt årstidens absolut hetaste klädkombination. Den chica, men ändå avslappnadem sneakern går att bära till allt – från ett par fräscha linnebyxor till den festliga blommiga klänningen.

Och om vi fokuserar lite extra på just klänningen... Stilkombinationen med sneakers och klänning är en no-brainer när det kommer till helgkläder, kontorskläder eller på kommande resor.

Den passar alla – oavsett look. Tror du oss inte? Ta en titt på stjärnorna! Ta Kendall Jenner, till exempel. Supermodellen håller fast vid sin minimalistiska stil genom att para ihop ett par Adidas Sambas med en figurnära klänning. Andra kändisar, som Emrata, Emily Ratajkowski, satsar på mer klassiska tygskor: som Supergas eller Keds. Oavsett vad du väljer är det helrätt med just klänning och sneakers!

Annons

Tre snygga kombinationer av sneakers och klänningar

Tryter inspirationen? Femina guidar till till tre riktigt fina matchningar.

1. Blommig kort klänning och ett par klassiska låga vita converseskor.

2. Tight minimalistisk klänning och ett par Adidas Samba.

3. Skjortklänning och ett par krispigt vita Superga.

Vill du ha mer inspiration? Kika här!

Källa: Vogue

Annons