Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här är plagget som kyler ner dig – och gör att du slipper lårskav i sommar

07 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt, PEXELS
Värmen är här – och lårskavet med den. Här är smarta plagget som gör att du slipper skav, och dessutom samtidigt blir nedkyld.
Annons
Så klarar du en värmeböljaBrand logo
Så klarar du en värmebölja

Sommaren och solen är här – för att stanna. Värmen likaså. Liksom sommarmodet, med vackra klänningar och kjolar. Men inget gott som inte för något ont med sig... Vad vi talar om? Lårskav! Skavsår mellan låren är vanligt när temperaturen är hög och när låren är bara och skaver mot varandra. Men lugn, det finns lösningar. Femina har tidigare tipsat om lårband, cykelbyxor, deodoranter och talk. Feminas modeexpert Jenny Fredriksson berättar sitt knep...

– Mitt tips är att investera i trosor med längre ben. Dessa från Lindex, exempelvis, slår hon fast.

Hon fortsätter:

– Om skadan redan är skedd – satsa på talkpuder.

Men nu finns ännu en lösning, en lösning som tycks vara än mer genial än de föregående förslagen!

Annons

Smarta plagget att ha under klänningen och kjolen – för att slippa lårskav

Märket Miss Mary of Sweden lanserade häromåret Cool Sensation – en produkt som är extra populär bland kunderna under sommaren. Den passar nämligen otroligt bra under varma dagar, tack vare det svalkande materialet WinCool. WinCool är ett högteknologiskt material, som enligt tester kyler ner huden hela 1–2 grader. Du blir med andra ord sval – och slipper lårskav på samma gång. Kort sagt: magiskt att bära när det är varmt ute! På internet vittnar många om just problem med lårskav, flera av dem har dock testat de nya underkläderna som kyler huden. Och testarna vittnar om att plagget verkligen hjälper.

– Skönt för oss som har breda lår, skriver en användare.

– De är perfekta att ha nu på sommaren, också när man sover, menar en annan.

Annons

– Alltså så ljuvliga. Otroligt bekväma att ha under kläderna och perfekta att sova i. Svalkar skönt och håller huden torr. Materialet är tunt, mjukt och elastiskt och benöppningarna har laserskuren nederkant. Linnet har justerbara axelband. Är helt förälskad..., kontrar en tredje.

Hur kan jag undvika lårskav?

Lårskav får du för att låren gnids mot varandra vilket skapar friktion. Lösningen på problemet är därför att använda trosor med långa ben som inte skapar friktion när låren nuddar varandra.

Lårskav behandling

Hur behandlar man lårskav bäst? Cykelbyxan, eller korta tights, helst med laserskurna kanter är nog den absolut vanligaste förebyggande behandlingen mot lårskav.

Får du mot förmodan smärtsamma skavsår ändå, så kan det vara bra att gå till apoteket och be om hjälp. Du kan du få en salva som hjälper till att läka huden.

Lårskav träning?

Utvecklingen går verkligen framåt! Lårskav är ett vanligt problem bland atleter, så som styrketränare med väldigt muskulösa lår och löpare som springer väldigt långa distanser. Därför finns det många förebyggande skavstift och deodoranter som hjälper till att förebygga problemet.

Lårskav apoteket

På apoteken finns mängder av produkter som hjälper dig med lårskav. En populär lösning är babypuder. Som du hittar på de flesta apotek.

Annons