Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här dyker Sofia upp i julklänningen som också är perfekt till nyår

27 dec, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Prinsessan Sofia går på julkonsert iförd julens snyggaste klänning. Ett plagg som också passar perfekt till nyårsafton.
Annons
Vintermode - outfits att inspireras avBrand logo
Vintermode - outfits att inspireras av

Den 21 december var prinsparet, prinsessan Sofia och prins Carl Philip, på konserten Jul i Vasastan i Gustaf Vasa kyrka, Stockholm.

Under konserten framfördes julmusik av bland andra Fredrik Benedict, Sofia Källgren, Linda Lampenius, Gladys Del Pilar och Stefan Sauk. Efter konserten fick prins Carl Philip och hans hustru möjlighet att hälsa på de medverkande artisterna.

Att gå på julkonsert några dagar före julafton har blivit en tradition för prinsparet. Och de har i flera år medverkat under just denna julkonsert.

Annons

Prinsessan Sofia – iförd röd sammetsklänning

När prinsessan Sofia dök upp i kyrkan gjorde hon det iförd julens snyggaste klänning: en tight klänning i sammet i en djupröd nyans. Klänningen är i wrapmodell och signerad finska Andiata. Ett märke från vårt grannland som prinsessan Sofia blivit oerhört förtjust i genom åren. Också hennes Nobelklänning i år kom därifrån. Även Sofias svägerska, Victoria, har vid flera tillfällen burit Andiata. Märket såg dagens ljus för 40 år sedan, och startades av Tarja Rantanen. Hennes inspiration kommer från vitt skilda håll: från både Paris och Lappland. Och, inte minst, från den nordiska naturen. I en intervju med Svensk Damtidning har hon förklarat hur stolt hon är över att de två svenska sessorna så ofta bär hennes design.

Sofia matchade klänningen med höga pumps i lack från Stinaa J, en väska från Stockholm Studios och örhängen med pärlor från Edblad. Prislappen på klänningen? 2 500 kronor, cirka.

Annons

Klänningen som Sofia bar under konserten var, som nästan synes, en perfekt julklänning. Men, visst passar den också till nyår! Wrapklänningen passar dessutom alla kroppstyper. Är du nyfiken på att veta mer om denna klänningsmodell kan du kika här!

Så stylar du wrapklänningen – till nyår

Vill du bär din julklänning också till nyår är det en superbra idé. Sofias klackar i lack är glittriga väska är en fin inspiration. Men kanske vill du uppdatera stylingen? Wrapklänningen är också snygg till ett par stövlar med högt skaft, med en kuvertväska. Att bära klänningen under en kavaj funkar också fint.

Annons