Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Proffstipset – så får du ansiktsglitter att sitta snyggt hela kvällen

22 dec, 2023 
Fästa glitter smink
Vill du testa en ny sprakande makeuplook till nyårsfirandet? Slipp glitterkaos i hela ansiktet med de här smarta knepen!
Annons

Få saker säger fest mer än en glittrig makeup. Men ansiktsglitter kan vara en smula knepigt och många vågar inte prova för att de tror att det är svårt. Det kan vara allt från att få på glittret jämnt och snyggt utan att det förstör resten av sminkningen du precis gjort, till att det blir glitterkaos både i ansiktet och på kläderna under kvällen.

Bästa tipsen när du använder ansiktsglitter

Så hur ska du göra för att få ansiktsglittret att sitta där du vill och ge bästa möjliga partyeffekt? Det behöver inte vara svårt. Här är våra bästa glittertips.

1. Börja med glittret

Vänd på sminkrutinen och gör ögonmakeupen före basen. På så sätt kan du enkelt städa upp eventuellt glitter som trillat ner på kinderna utan att förstöra concealer och foundation.

2. Grunda ordentligt

Investerat i en glitterskugga men får den inte att sitta? Preppa ögonlocken med primer men välj en riktigt bra variant som verkligen är som sugproppar för glitterkornen. Vårt tips är Glitter Primer från NYX Professional Makeup. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Glitter primer från Nyx Professional Makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Fäst med bravur

För att få glitter att sitta på andra delar av ansiktet än ögonlocken är tipset att applicera det ovanpå din färdiga bas. Pressa fast på huden och försegla med en setting spray. Här behövs en lite klistrigare variant som verkligen greppar tag i glittret. Riktigt bra är klassikern All Nighter från Urban Decay. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Hyllad setting spray All Nighter från Urban Decay
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du ha ett alkoholfritt alternativ är också Hydro Grip Set + Refresh från Milk Makeup en favorit. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Annons
Setting spray Hydro Grip Set + Refresh från Milk Makeup
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

4. Använd hjälpmedel

Vill du göra mindre detaljer med löst glitter, som en eyeliner eller en liten glittrande dutt i inre ögonvrån är tipset att fukta en liten pensel med setting spray, plocka upp glittret och sedan applicera det så får du mycket bättre hållbarhet.

5. Håll det enkelt

Tycker du det blir för krångligt med alla primers och sprayer? Välj en krämskugga, pudrig folieslinga eller gelskugga som ger snyggt skimrande glitter. Det blir inte riktigt lika sprakande effekt men är mycket enkelt att använda och samtidigt väldigt festligt och fint. Dessutom så sitter dessa nya moderna skuggor riktigt bra. En av årets stora succéer är Sparkl från LH Cosmetics som finns i tre nyanser och som kan användas även till andra delar av ansiktet. Läs mer om dem och köp här. (reklamlänk)

Annons
sparkl från lh cosmetics
Sparkl från LH Cosmetics – klicka på bilden för att komma direkt till dem.

6. Måla med skimmer

Snyggt är också metallglänsande ögonpenna som du enkelt och snabbt kan fixa en blickfångande detalj längs franskanten med. Det har släppts en hel rad riktigt bra varianter under året. En favorit är Satin Eyeliner i Euphoria från Sweed som finns i en vackert lysande silver. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

Skimrande Satin Eyeliner i nyanser Euphoria från Sweed
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons