Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Här dyker stjärnan upp – i sommarens trendigaste sandal

08 jul, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Nu gör den älskade semesterskon från 1980- och 1990-talet comeback. Nyligen sågs skådespelerskan Blake Lively i ett par, så kallade, jelly sandals. En sko som många av oss redan har hemma i våra garderober.
Annons
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

Sommar, sol och bad. Men vad ska man ha på fötterna? Sandaler, givetvis, men vilken modell ska man satsa på? Om du vill vara helrätt, och dessutom bekväm, så har vi ett tips till dig: jelly sandals. Alltså den klassiska platssandalen som var så het i slutet av 1980- och början av 1990-talet.

Skorna är ett färgstarkt, bekvämt och fint alternativ till andra skor med öppen tå. 2022 är jelly sandals dessutom helrätt igen, tack vare att lyxmärken som Bottega Veneta, Prada och Valentino alla har gjort sina egna tolkningar av den djärva skomodellen. Den mest traditionella looken på jelly sandals är sandalen som är som en slags bur, men om man känner sig lite instängd i den finns även andra alternativ. Slips in, exempelvis. Kort sagt: jelly sandals kommer i de flesta former och tappningar. Och inte minst: färger. Det är en modell som passar de flesta smaker. Kanske har du dem kvar i garderoben därhemma, till och med?

Annons

Så stylar du jelly sandals

Mängder av kändisar har synts i jelly sandals den senaste tiden. Skådespelerskan Blake Lively, bland andra. Men, hur stylar man då denna sandal (som ju, på grund av att den är helt i plast, med fördel bärs på stranden, och till och med går att bada med)?

Jo, den går att både klä upp och att klä ner, efter eget tycke och smak. Bär den till jobbet med ett par fina jeans och en krispigt vit skjorta. Eller satsa på att bära den till fest, med en finare klänning i ett festligare material. Eller till stranden, med bikini/baddräkt och en sval kaftan. Stylingmöjligheterna är oändliga. Bara fantasin sätter gränser. Och faller inte dessa sandaler dig i smaken så kan du kolla in de här istället (de har du garanterat hemma)!

Källa: Vogue

Annons