6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem
1:41

Efter reklamen: 6 vanliga misstag du gör när du köper jeans – så rättar du till dem

(1:41)

Slå på ljud

En svårburen, men oerhört trendig byxa just nu är de vida jeansen med lös passform, det vill säga bekväma anti-stuprörsjeans. De syns just nu överallt – på kändisar, på catwalken och på de trendsättande modeprofilerna.

Funderar du på hur du ska styla den här jeansmodellen? Då har du kommit rätt.

Även om det är en svårstylad byxa, så är den också otroligt mångsidig, vilket gör att den kan fungera som ett grymt basplagg i din garderob.

Här är sju enkla stylingförslag – som gör att du ser elegant ut i de vida så kallade ”pojkvänsjeansen”.

Jeanstrenden som ger intrycket av långa ben

1. Nya färgskalor

Modell som gick Max Maras höst/vintervisning 2023.

Marcy Swingle/Shutterstock

Även om jeans och t-shirt är en tidlös look, så kan det vara bra att påminna sig om alternativ. Tänk bort ”blå jeans” och ”vit t-shirt” och satsa på andra färgskalor, så som exempelvis jordnära bruna toner stylat tillsammans med ett par mörktvättade jeans.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

2. Denim stylar med denim

Emili Sindlev.

Marcy Swingle/Shutterstock

Denim stylat med denim. Ett enkelt och länge känt stylingknep, som dessutom är hetare en någonsin i år. En så kallad ”Canadian tuxedo”, alltså jeans nertill med ett denimplagg upptill, är med andra ord ett säkert kort. Så snyggt!

3. Addera kavaj och klackar

Ett par ljusblåa jeans anses vara ett bra basplagg i kaspelgarderoben när våren börjar nalkas. I alla fall enligt modeexperter. De vida jeansen med lös passform blir snabbt grunden i en mer feminin och stilsäker look när du adderar en kavaj och ett par skor med klack. Det är också ett enkelt sätt att ta din outfit från dag till kväll.

4. Oversize + oversize = SANT!

Grece Ghanem.

Sopa Images

En mer skräddad look upptill kan vara ett sätt att accentuera dina vida jeans, eftersom kontrasten blir större. Men om du däremot adderar ett oversize plagg upptill får du en lite coolare siluett – som är oversize från topp till tå. Till våren är bomberjackan ett hett tips om du vill anamma detta stylingknep. En trenchcoat eller en stor stickad tröja, kan också bidra med liknande effekt.

Smarta knepet för att få jeansen att passa – går på sekunder

5. Moderegelns tre gyllena B:n

Leandra Medine.

Silvia Olsen/REX

När du är osäker är den här moderegeln ett säkert kort. Tre B:n syftar till: Baggy jeans, bälte och blå skjorta. En oslagbar och tidlös kombo! Bältet är dessutom ett bra verktyg för att hindra de stora jeansen att falla för långt ner, eller för att markera midjan. Oavsett vilket så kan ett bälte verkligen få en enkel look att kännas mer elegant.

6. Feminin lågsko som kontrast

Sarah Jessica Parker.

Henry Lamb/Photowire/BEI/REX

Det kan vara snyggt att bryta av med en nättare sko, så som exempelvis ballerinaskon. Den vida jeansmodellen, lånade från herrmodet, kan ge ett maskulint intryck. Det blir då en snygg kontrast om du stylar dem med en väldigt söt och ”flickig” sko.

7. Blå jeansen i fokus

Tamara Kalinic.

Marcy Swingle/Shutterstock

Det finns massor av olika jeanstvättar, men ett par blå jeans är ju en klassiker. När du medvetet stylar jeansen med svarta (här mörkt marinblå) plagg och accessoarer, blir den blå färgen ett snyggt blickfång. Jeansen hamnar i centrum. Mycket stilrent!

Mest läst