Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Historiens vackraste och dyraste diamantringar – hela listan

20 aug, 2021 
AvAnnika Norman
FotografTT
Till vänster Beyoncé med sin förlovningsring och till höger Victoria och David Beckham när paret precis förlovat sig och visade upp sin ring för fotograferna. I artikeln listar vi några av de dyraste förlovningsringarna i världshistorien.
Till vänster Beyoncé med sin förlovningsring och till höger Victoria och David Beckham kort efter att paret förlovade sig. Foto: TT
Det finns väl få smycken man värdesätter så mycket som sin förlovning- och vigselring? Oavsett vad den är värd! Våra kändisar har dock ytterligare skäl att värdesätta sina ringar. Ofta flera miljoner skäl…
Annons
Så ser barnen från Modern Family ut i dagBrand logo
Så ser barnen från Modern Family ut i dag

The bigger the better verkar vara motto inom kändisvärlden. Särskilt när det kommer till förlovningsringar. Vi tar en titt på några av kändisvärldens dyraste ringar och för att göra det hela lite extra spännande börjar vi bakifrån.

13. Victoria Beckham

Victoria och David Beckham visar upp Victorias förlovningring.
Victoria och David Beckham förlovade sig 1998. Det här var en av många "förlovningsringar" som David köpt till sin fru sedan dess. Foto: TT

När David Beckham friade till den dåvarande Spice girls-stjärnan Victoria Adams gjorde han det med en ring med en diamant på 3 carat. På den tiden, vi talar om drygt 20 år sedan, kostade ringen runt 680 000 kronor. Under deras 21 (!) år tillsammans har Victoria dock samlat på sig ytterligare 15 förlovningsringar, den ena större (och dyrare!) än den andra. Victorias ringar sägs vara värda upp mot 88 miljoner kronor tillsammans.

Annons

12. Kate Middleton

Kate Middleton visar upp sin förlovningsring med safir och diamanter.
Kate Middletons förlovningsring har tidigare tillhört Prinsessan Diana. Foto. TT

När Prins William friade till Kate gjorde han det med sin mammas förlovningsring. När Prinsessan Diana omkom fick Harry hennes ring medan William fick en Rolex i guld men när William bestämde sig för att fria till Kate bytte bröderna. Ringen är designad av Gerrard och idag sägs den vara värd runt 4 miljoner kronor. Ringen består av en safir på 12 carat omringad av 14 diamanter och vitt guld.

11. Jennifer Lopez

Jennifer Lopez och Ben Affleck sitter tillsammans uppkrupna i en soffa på en fest. Jennifer har en ljusrosa diamantring på vänstra fingret.
Jennifer med sin ljusrosa diamantring. Tyvärr höll inte relationen den gången men idag, 19 år senare är paret återigen tillsammans. Foto: TT

När Jennifer Lopez och Ben Affleck förlovade sig 2002 fick hon en rosa diamantring från Harry Winston som ska ha kostat omkring 9,6 miljoner kronor. Frågan är om ringen kommer återanvändas om det blir ytterligare en Bennifer-förlovning? Jennifer och Ben är ju som du säker vet ett par igen sedan tidigare i år.

Annons

10. Jackie Kennedy Onassis

Jackie Kennedy Onassis med sin man Aristotle Onassis på deras bröllopsdag i Grekland.
Jackie Onassis gifte sig med sin man Aristotle Onassis på hans privata ö, Skorpios i Grekland. Foto: TT

Jackie är kanske mest känd för sitt äktenskap med USA:s tidigare president, John F Kennedy som mördades 1968 (??) Det är dock ringen från hennes andra äktenskap med grekiska miljadären Aristotle Onassis som gör att hon kvalar in på listan. Hennes förlovningsring kom från Harry Winston och var på hela 40 carat. Idag skulle en motsvarande ring kosta omkring 160 000 000 kronor.

Jackie Onassis förlovningsring med smaragd och diamanter.
Jackis Onassis förlovningsring ring från Harry Winston. Foto: TT

9. Melania Trump

Melanie Trump i svart outfit och armarna i kors. På vänster hand ser man hennes förlovningsring.
Melania Trump med sin enorma förlovningsring. Foto: TT

Melania Trump gifte sig med Donald Trump 2005 och på deras 10:e bröllopsdag fick hon ytterligare en ring värd omkring 28 miljoner. Ringen är på 25 carat och designad av Graff. Ringen är väldigt lik Melanias första förlovningsring men skillnaden är att stenen är betydligt större. Det råder lite förvirring kring priset på Melanias ring då Donald Trump påstår att han fått ringen för halva priset något som designern Lawrence Graff nekar till...

Annons

8. Kim Kardashian

Kim Kardashian och Kanye West. Kim Kardashian visar upp sin enorma förlovningsring.
Kim och Kanye förlovade sig 2013 och har 4 barn tillsammans. Paret har nyligen separerat. Foto: TT

När Kim och Kanye West förlovade sig 2013 valde Kanye en ring med en diamant på 15 carat designad av Lorraine Schwartz. Ringen är i färgen D vilket betyder “mycket sällsynt vit” och Kenye fick enligt uppgifter betala runt 32 miljoner kronor för ringen det ryktas dock om att den kan ha kostat dubbel så mycket… 2016 fick Kim ytterligare en förlovningsring efter det uppmärksammade rånet i Paris där Kim rånades på sitt hotell rum på The Ritz. Rånarna fick med sig smycken för cirka 80 miljoner kronor.

Annons

7. Grace Kelly

Grace Kelly i vit päls och uppsatt hår. Hon håller en bok och en kuvertväska i handen och man skymtar hennes stora förlovningsring på vänstra fingret.
Grace Kelly med sin berömda förlovningsring. Foto: TT

Skådespelerskan Grace Kellys förlovningsring är nästintill ikonisk. Prince Ranier III friade till Grace Kelly 1955 med en ring från Cartier med en diamant på 10.47 carat och två baguetteformade diamanter på sidorna. Redan på den tiden var ringen värd runt 32 miljoner kronor.

Närbild på Grace Kellys förlovningsring.
Grace Kellys enorma förlovningsring kommer från Cartier. Foto: TT

Annons

6. Paris Hilton

Paris Hilton med solglasögon och en stor diamantring på fingret.
När Paris Hilton och Paris Latsis förlovade sig fick Paris en enorm diamantring.

Paris Hilton har hittills fått 4 förlovningsringar från olika män. Idag är hon förlovad med Carter Reum men det är inte han som gett henne ringen som kvalar in på den här listan…

2005 när Paris dejtade killen med samma namn som hon själv, Paris Latsis fick hon 15 olika ringar från bland annat Tiffany och Harry Winston att välja mellan och valet föll på en ring på 24 carat värd omkring 37,6 miljoner kronor. Tyvärr höll bara förlovningen i sex månader. Hennes nuvarande förlovningsring värd omkring 8 miljoner kronor.

Annons

Närbild på Paris Hiltons tidigare förlovningsring.
Närbild på Paris Hiltons lyxigaste förlovningsring. Hon har totalt haft 4 stycken. Foto: TT

5. Jennifer Lopez (igen)

Jennifer Lopez i träningskläder med en mobil i handen och en stor ring på ena handen.
Jennifer Lopez och Alex Rodriquez förlovning resulterade i en megadiamant. Tyvärr höll inte förlovningen. Foto: TT

Jennifer har också varit poppis bland männen och erbjudits totalt 5 olika förlovningsringar. Hennes senaste förlovning med numera ex-pojkvännen, baseball-spelaren, Alex Rodriguez, resulterade i en ring på 15 carat med en diamant som ska ha kostat runt 40 miljoner kronor. Det finns dock inga exakta bilder på ringen så information om prislapp kan därför vara något missvisande.

Annons
Närbild på Jennifer Lopez förlovningsring.
Prislappen på den här ringen ska ha kostart runt 40 miljoner kronor. Foto: TT

4. Beyoncé

Närbild på Beyoncé i svart hatt och handen vid örat så man ser hennes enorma förlovningsring.
Beyoncés förlovningsring är idag värd upp mot 50 miljoner kronor (!) Foto: TT

När Beyoncé förlovade sig med Jay Z fick hon en ring designad av Lorraine Schwartz som nämnts tidigare i artikeln. Diamanten är smaragdskuren och enorm och ska ha kostat runt 40 miljoner kronor när den köptes, idag beräknas den vara värd över 8 miljoner mer. När paret gifte sig skippade de dock vigselring (smyckeskontot, kanske var övertrakasserat…) och tatuerade istället in “IV” på respektive ringfinger. Paret gifte sig den 4 april 2008.

Annons

3. Anna Kournikova

Anna Kournikova med en stor ring på fingret.
Anna Kournikova gillar maffiga ringar med stora stenar. Foto: TT

Tennisspelaren Anna Kournikova och sångaren Enrique Iglesias har varit ganska tysta angående sin relation men förlovningsringen är inte fullt lika blygsam. När Enrique friade gjorde han det med en ljusrosa diamant omringad av ytterligare diamanter. Ringen ska ha kostat mellan 20-48 miljoner kronor. Enrique har även överraskat sin fru men en ring prydd med en kanariegul diamant som sägs vara värd 60 miljoner kronor vilket gör den till en av världens dyraste förlovningsringar.

Annons
Närbild på Anna Kournikovas förlovningsring. En stor rosa diamantring.
Anna Kournikovas rosa förlovningsring. Foto: TT

2. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor med tidigare maken Richard Burton på deras bröllopsdag.
Elizabeth Taylor gifte sig med Richard Burton två gånger och skiljde sig lika många gånger. Foto: TT

Elizabeth Taylor var inte rädd för förlovningsringar och hann förlova sig tio gånger. 7 äktenskap, 7 skilsmässor och en begravning blev det dock för Elizabeth så tur i kärlek och lyxiga ringar hör bevisligen inte ihop. Den mest kända förlovningsringen fick hon av skådespelaren Richard Burton och det är ett av de dyraste smyckena någonsin med ett värde på cirka 20 miljoner kronor år 1968 då Richard Burton köpte diamanten på auktion och lät göra den till en ring. 2011 såldes ringen som kallas “The Krupp diamond” efter Elizabeth Taylors död för cirka 70 miljoner kronor och idag är den värd ytterligare omkring 4 miljoner kronor…

Annons
Bild på Elizabeth Taylor och hennes enorma förlovningsring.
Elizabeth Taylor med "The Krupp Diamond". Foto: TT

1. Mariah Carey

Mariah Carey och före detta maken James Packer.
Mariah Carey och hennes före detta make James Packer som gav henne den lyxiga ringen. Foto: TT

The Queen of förlovningsringar, Mariah Carey har rekordet när det kommer till värde på förlovningsring. 80 miljoner kronor betalade fästmannen James Packer som är en australiensk miljadär. Ringen har en diamant på 35 carat som är omringad av baguetteformade diamanter. Ringen är tillverkad av Mariah Careys vän Wilfredo Rosado. Tyvärr höll förlovningen bara i tio månader men när det tog slut krävde Mariah att få behålla ringen. Det ryktas dock om att hon sålde ringen 2018 för endast (!) 16,5 miljoner kronor till en juvelare i Los Angeles som i samband med köpet skrev på ett sekretssavtal. Om det här stämmer kan man ju inte låta bli att undra varför?

Närbild på Mariah Careys förlovningsring som är en av de dyraste förlovningsringar i världshistorian.
Mariah Careys ring är en av de dyraste förlovningsringarna någonsin. Foto: TT
Annons