Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Kungligheternas vackraste klänningar – när de är bjudna på bröllop

19 aug, 2021 
Att få en bröllopsinbjudan är oftast roligt – men kommer också med press på att hitta den perfekta outfiten som bröllopsgäst.
Några som aldrig verkar ha problem med att hitta rätt klänning när de ska på bröllop är våra kungligheter.
Spana in deras finaste klänningar från bröllop genom åren!
Annons
5 kungliga klädesplagg som blivit snackisarBrand logo
5 kungliga klädesplagg som blivit snackisar

Kate Middleton

Kate Middleton hittar alltid rätt stil när hon är bjuden på bröllop – alltid elegant, ofta monokromt och med en matchande hatt. När hennes syster Pippa Middleton gifte sig i maj 2017 valde hertiginnan Kate en blekt gammelrosa klänning med långa ärmar och en avancerad liten hatt med en ros på. Ett stilrent val som alltid fungerar, även om gemene man nog kanske skulle struntat i hatten.

Kronprinsessan Victoria

När prins Carl Philip och prinsessan Sofia gifte sig 2015 höll storasystern kronprinsessan Victoria tal på bröllopet. Detta gjorde hon iklädd en tylldröm som skiftade i olika nedtonade gröna nyanser.

Annons

Prinsessan Madeleine

2018 gifte sig prinsessan Madeleines bästa vän Louise Gottlieb, och prinsessan var såklart brudtärna. Precis som de andra brudtärnorna hade hon en lång himmelsblå klänning med markerat liv skira volanger.

Meghan Markle

När prinsessa Eugenie gifte sig med Jack Brooksbank 2018 dök Meghan Markle upp elegant klädd i en blå kappa, matchat med klassiska pumps och en hatt – allt i samma färg. Meghan behöll kappan på sig under hela ceremonin, för att bara dagar senare gå ut med att hon och prins Harry väntade sitt första barn.

Annons

Kronprinsessan Mary

Danska kronprinsessan Mary har hunnit med att gå på ett och annat bröllop genom åren – inte minst alla de tre bröllopen som de svenska kungabarnen haft. På prinsessan Madeleines bröllop 2013 vågade Mary både färg och en annorlunda form, när hon valde en hallonröd spetsklänning med capedetalj. Detta matchades med skor och handväska i metallic.

Kronprinsessan Mette Marit

När kronprinsessan Victoria gifte sig med sin prins Daniel 2010 var givetvis vännerna Mette Marit och prins Haakon på plats för att fira. Den blonda norska prinsessan valde en vackert ljusblå klänning med volanger och en liten ärm för tillfället.

Drottning Letizia

Spanska kungaparet Felipe och Letizia var också på kronprinsessans bröllop, och den spanska drottningen är känd för sitt sinne för stil. Hon glänste på bröllopet klädd i en beige, skir klänning med tygblommor på – givetvis matchat med en liten handväska i samma färg.

Annons