1:26

Efter reklamen: 14 kändisar som burit likadana kläder på röda mattan

(1:26)

Syster till en av USA:s mest älskade kvinnor genom tiderna, Första damen Jackie Kennedy, är det lätt att förstå att Lee Radziwill hamnat lite i skymundan. Jackie Kennedy var Första dam mellan 1961 och 1963, när hennes make John F. Kennedy blev skjuten till döds i Dallas, men fortsatte även efter det att vara en ikon i landet och hyllades under hela sin livstid för sin klädstil.

Men Lee Radziwill, som dog 85 år gammal 2019, var minst lika välklädd som sin syster, och en underskattad modeikon. Under sitt liv var Lee vän med författaren Truman Capote, och gifte sig med polska adelsmannen Stanisaw Albrecht Radziwill 1959. Hon jobbade både som skådespelare och inredningsdesigner innan hon blev PR-chef på Armani, och syntes frekvent på modeveckorna, skriver W Magazine.

Så lyckas du med höstens färgstarka trend – här är bästa stylingtipsen

Här nedan har vi samlat några av den dolda modeikonens allra bästa stilögonblick att spana in och varför inte låta sig inspireras av!

Matchar systern – 1961

Topfoto

Här tillsammans med storasystern Jackie Kennedy, som precis blivit presidentfru. De matchar varandra snyggt i propra men moderiktiga dräkter och handskar.

Stilig i dräkt – 1964

ANL/REX

Lee Radziwill satte huvudet på spiken för den propra societetstilen på 60-talet med den här knälånga dräkten i tweed, nätta låga pumps och vita handskar.

Jackie Kennedys ikoniska modeögonblick

Vacker i vitt – 1972

Keystone Pictures USA

Lee Radziwill i en vacker böljande klänning i vitt skirt tyg, med en bar axel och en puffig ärm.

Businesscool i kostym – 1993

Startraks/REX

Här får man akta sig för att spilla – men det känns inte som något Lee hade några problem med. Sober i helvit kostym med enkel t-shirt under och gulddetaljer.

Inte rädd för guld - 2002

/ TT

Enfärgat verkar ha varit Lees melodi – här i guld från topp till tå på ett museum i Paris.

5:14

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Markiz

(5:14)

Mer läsning

Femina