Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Jag är modestylist – det här är mina 25 bästa (dröm)köp!

17 aug, 2021 
AvAnnika Norman
Inspirationskollage med stylisten Annika Normans personliga drömköp. Samtliga produkter beskrivs mer i artikeln.
Stylisten Annika Norman har valt ut 25 plagg och accessoarer som gärna får flytta in i (bas)garderoben. Foto: H&M.
Kanske älskar du som jag basplagg, eller så kanske du bara hittar något enstaka plagg som kan komplettera din färgglada garderob? Men om du gillar bas är detta artikeln för dig! Om jag skulle få börja om och bygga upp min garderob från grunden så skulle det här vara min (dröm)shoppinglista!
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

Jag har en ganska bra basgarderob. Jag har ju en klassisk “basstil” - jeans, t-shirt, sneakers… så när jag handlar köper jag oftast kläder som passar in i den kategorin. Samtidigt älskar jag olika typer av kläder och gillar såklart att uppdatera garderoben ibland och inte bara med vita t-shirts. Jag tänker dock ett extra varv innan jag handlar och det är egentligen mitt bästa shoppingtips: fundera på om du verkligen behöver och vill ha ett plagg innan du drar kortet! Och såklart, vad ska du använda plagget till? Här är 25 plagg och accessoarer som jag gärna skulle använda för att bygga upp en helt ny garderob – eller komplettera den jag redan har...

Annons

1. Perfekta jeans

Blå jeans med lätta slitningar och pressveck. jeans från And other stories.
Jeans, And other stories. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Ett par mellanblå jeans i croppad modell är så snyggt till både sandaler eller sneakers. De fungerar även utmärkt till ett par ankelboots i höst! De här jeansen gillar jag extra mycket tack vare pressvecken, det adderar något extra.

Jeans från And other stories. Läs mer och köp jeansen här! (reklamlänk)

2. Stor, stickad kofta

En lite mer grovstickad kofta i boxig och oversizad modell blir nog mitt nästa köp inför hösten. Det var länge sedan jag använde just koftor men jag gillar verkligen jeans, och linne med en stor, uppknäppt kofta över.

Annons
ljus beige, stickad kofta med melerade knappar i bruna nyanser. Oversizad med lätt baloongformade ärmar. Kofta från Carin Wester.
Kofta, Carin Wester. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

3. Oversizad skjorta

Modell med oversizad skjorta på sig. Beige med ljusgrå ränder på. Några knappar är uppknäppta och skjortan är stylad med blå jeans. Outfit från H&M.
Skjorta, H&M. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Den oversizade skjortan är mitt favoritplagg inom alla kategorier. Det spelar ingen roll om jag ska jobba, gå ut och äta middag eller gå på en fest. Skjortan fungerar alltid! Styla den med jeans eller raka byxor eller en kjol i valfri längd. Jag känner mig alltid bekväm i den här typen av skjorta.

Annons

4. Lång trenchcoat

Modell med lång, oversizad trenchcoat på sig i beige. Trenchcoat från And other stories.
Trenchcoat, And other stories. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Jag älskar trenchen men den måste vara rak och får absolut inte bli för damig och feminin. Vissa gillar ju det och att knyta åt bältet i midjan för att skapa form, men jag är tvärtom. Vill helst ha den uppknäppt så den ser sådär avslappnad och stor ut. Tycker också det är superfint när den är lång.

Trenchcoat från And other stories. Läs mer och köp trenchen här! (reklamlänk)

Annons

5. Plisserade byxor

Svarta, plisserade byxor i rak och vid modell. Byxor från By Malene Birger.
Byxor, By Malene Birger.

Plisserat är otroligt smickrande och en perfekt twist på ett par enkla byxor. De här byxorna är både sköna och dressade på samma gång och passar egentligen lika bra hemma i soffan som på en större tillställning. Styla dem med sneakers och en blazer eller med ett linne och klackar om det känns mer passande för tillfället.

Byxor från By Malene Birger. Läs mer och köp byxorna här!

6. Oversizad polo

Beige polotröja i oversizad modell. Tröjan har ett blixtlås på kragen så den går att öppna upp. Tröja från Toteme.
Polotröja, Totême.

Den här stickade tröjan är helt perfekt om du frågar mig! Mjuk, stor och med enkla och snygga detaljer. Jag känner mig ofta instängd i polotröjor så vill gärna kunna öppna upp i halsen, sen gillar jag stora, vida ärmar. Tycker det är så himla fint!

Annons

Stickad tröja från Totême. Läs mer och köp tröjan här!

7. Armyjacka

Militärgrön jacka med fickor på brösten. Jackan är dressad med krage och band i ärmsluten. Jacka från Dagmar.
Jacka, Dagmar.

Jag hade en perfekt armyjacka från Hunky dory för många år sedan, den var verkligen den optimala höst- och vårjackan men jag glömde den någonstans och har tänkt på den då och då genom åren. Aldrig köpt någon ny dock. I år är kanske året jag ersätter den? Gillar ju verkligen en schysst armyjacka.

Militärjacka från Dagmar. Läs mer och köp jackan här!

8. Lång halsduk

Modell med en lång, beige halsduk i kashmir, virad runt halsen, halsduken hänger långt ner på knäna. Till halsduken har hon en tröja och byxor i samma material och färg. Outfit från Lisa Yang.
Halsduk, Lisa Yang. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

En lång, stor halsduk är höstens accessoar! Jag vill verkligen ha en lång modell som man kan vira ett par varv runt halsen och ändå behålla längden. Perfekt över en blazer eller snygg peacoat. Man kan även använda den hemma när man myser runt, hade gärna matcha den med cashmeresettet på bilden…

Annons

9. Kortärmad skjorta

Vit, kortärmad skjorta i rak modell. Skjorta från Loewe.
Skjorta, Loewe. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Hade jag haft den här skjortan hade jag aldrig tröttnat! Så enkel och så klassisk! En ultimat sommarskjorta som är lika snygg över en bikini som till slitna jeansshorts och sandaler. Självklart skulle man kunna hitta en budgetvariant men det här är en drömlista och då kan man lägga orimligt mycket pengar på något min pojkvän skulle beskriva som “har inte du redan en sån?”

Annons

10. Sköna flip-flops

Mörkgröna flip-flops från Havaianas.
Flip-flop, Havaianas. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

De enkla flip-flopsen har verkligen fått sig ett uppsving det senaste åren. Nu bär man dem inte enbart på stranden utan lika gärna till finklänning och trench coat. Jag älskar det! Jag har själv ett par svarta men de här mörkgröna är helt klart ett alternativ om du ska slå till på ditt första par.

Annons

11. Skjorta med romantisk vibb

Modell med benvit skjorta i lång modell med spetsdetaljer på. Skjorta från Acne.
Skjorta, Acne.

Den här skjortan är egentligen lite mer romantisk än plaggen jag oftast faller för men just den här långskjortan är så otroligt snygg och perfekt som cover up-på stranden. Jag skulle nog styla den med ett enkelt linne under och raka jeans till.

12. Bas t-shirt

Modell med svart, klassisk t-shirt i rak modell. T-shirt från Cos.
T-shirt, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Förutom stora skjortor så är t-shirt mitt favoritplagg! Jag har testat många genom åren. Dyra som billiga. De dyra har verkligen inte varit bättre så känn dig inte tvingad att köpa någon lyxversion av den vita tischan…Det här är en av mina favoriter och i skrivande stund har jag den faktiskt på mig.

Annons

13. Sportiga shorts

Modell med svart skjorta och korta, beige shorts i sportig modell. Outfit från The Frankie shop.

Jag gillar verkligen shorts på sommaren och gärna shorts som känns lite sportiga och inte för dressade. Tycker de här är så smickrande tack vare slitsen på sidan och enligt mig är de i lagom längd, men det får du såklart testa ut själv, vad du känner dig mest bekväm i. Jag tycker inte att jag passar i långa shorts men det är helt klart en smaksak.

Shorts från The Frankie shop. Läs mer och köp shortsen här!

Annons

14. Boyfriend-blazer

Svart, oversizad blazer. Blazer från Cos.
Blazer, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Den klassiska blazern är ett måste, i alla fall för mig. Jag tycker det är supersnyggt att ha en svart kavaj till jeans och sneakers. I höst ska jag bära mina svarta kavajer (jag har tre olika) till croppade jeans och en skön t-shirt.

15. Trendig overshirt

Beige overshirt med bruna knappar. Fickor på sidorna och på ena bröstet. Overshirt från A days march.

Rulla upp ärmarna på en overshirt och du har en perfekt jacka som känns sportig och dressad på samma gång nu när det börjar bli svalare ute. Jag föredrar overshirts uppknäppta med uppkavlade ärmar. Lika snyggt till en kjol som till dina favoritbyxor eller jeans.

Annons

Overshirt från A Days March. Läs mer och köp overshirten här!

16. Mini-örhänge

Tre örhängen fotade på ett öra. En större ring med diamanter och två mindre hoops, en slät i guld och en med diamanter. Örhängen från Ennui Atelier.
Örhängen, Ennui Atelier.
Mini-hoop från Ennui Atelier. Silverörhänge med diamanter på.
Örhänge, Ennui Atelier.
Annons

Små hoops som sitter tajt runt öronsnibben kallas “huggies” och det är de perfekta varje-dag-örhängena. Nätta, enkla men samtidigt lyxiga, det är ju ändå diamanter vi pratar om. Jag fick en piercing och ett örhänge från Ennui Atelier i födelsedagspresent och det har gjort under för mitt högra öra, haha. Blir på riktigt glad varje gång jag ser det i spegeln.

Örhänge från Ennui Atelier. Läs mer och köp örhänget här!

17. Varje-dag-väskan

Brun skinnväska från Atp Atelier.
Väska, Atp Atelier.

Den här modellen har funnits med ett bra tag men jag gillar den fortfarande vilket tyder på att det är en väska jag kommer vilja ha under en lång tid framöver. Har många gånger funderat över vilken färg jag gillar bäst och har velat mellan en grön nyans och den här chokladfärgade. Den perfekta vardagsväskan om du frågar mig!

Annons

Väska från Atp Atelier. Läs mer och köp väskan här!

18. Ikoniska sneakers

Modell med svarta Converse. Stylad med en kamelfärgad höstrock som slutar nere på benet och svarta, croppade jeans under.
Sneakers, Converse. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Klassiska, svarta Converse är förmodligen mina favoritsneakers. Eller okej, på delad första plats med Stan Smith… Den låga Chuck Taylor-modellen passar precis lika bra till en somrig klänning som till jeans eller croppade byxor. Sneakers från Converse. Läs mer och köp sneakersen här! (reklamlänk)

19. Halvchunky halskedja

Guldfärgad halskedja från Éliou.
Halsband, Éliou. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

När det kommer till halsband var jag länge den superminimalistiska typen. Nu är jag mer sugen på multikedjor. En lite tjockare och två tunna i olika stilar… Det får inte bli för chunky men en schysst länk tycker jag är perfekt att matcha med en eller två extra kedjor. Silver, guld eller både och fungerar utmärkt!

Annons

20. Sportig sweatshirt

Grå sweatshirt från Arket.
Sweatshirt, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Sweatshirten är det snyggaste mjukisplagget enligt mig! Jag köpte min i två storlekar över det jag egentligen har och det är så skönt med en riktigt stor och bylsig tröja! Hemma bär jag den till tights som en del av min mjukisuniform men jag använder den också utanför huset ihop med jeans. Sportigt, snyggt och superenkelt!

Annons

21. Grova boots

Svarta, grova boots. Ankelhöga, platta med grov gummisula. Boots från And other stories.
Boots, And other stories. Klicka på bilden för att komma dirket till produkten!

När det kommer till boots föredrar jag grova modeller exakt som de här! Jag har absolut inga problem med klassiska ankelboots med klack men jag använder dem så sällan. Även om jag ibland tänker att jag ska köra klackar så ångrar jag mig i sista sekund. Tanken på ömma fötter och skoskav stoppar mig alltid.

22. Tunn ankelkedja

Tunn ankelkedja i silver från Blue Billie.
Ankelkedja, Blue Billie.

Ankelkedjan är lite av en nykomling bland smycken. Eller den har såklart funnits men det är först i år som jag på riktigt fått upp ögonen för den. Det är ju så fint att ha något runt ankeln och det spelar ingen roll att det inte är högsommar, tycker man kan ha något på foten i alla fall!

Annons

Ankelkedja från Blue Billie. Läs mer och köp ankelkedjan här!

23. Statementringen

Ring formad som en stor knut i silver. Ring från Engelbert.
Ring, Engelbert.

Den klassiska knuten från Engelbert finns i flera storlekar och utformanden. Jag gillar den chunky varianten “Loose knot” men då i silver. Om man skulle få möjligheten att slå till på en diamantprydd hade jag valt den minsta modellen. Inget jag behöver bekymra mig för i dagsläget dock, hehe.

Ring från Engelbert. Läs mer och köp ringen här!

24. Klassiska chinos

Beiga chinos i rak modell. Chinos från Cos.
Chinos, Cos. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

En byxmodell som jag varit sugen på länge är de klassiska, beigea chinosen. Jag skulle rulla upp dem nertill och bära en oversizad skjorta eller t-shirt till. Vill man klä upp byxan kan man addera en snygg blazer.

Annons

25. Ribbat linne

Vitt, ribbat linne från Arket.
Linne, Arket. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

Det enkla linnen är ett garderobsmåste! Perfekt som lagret närmast huden oavsett vad du har på dig. Jag föredrar ribbade linnen, jag tycker det är extra skönt och supersnyggt! Men det är såklart inget måste.

Annons