Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Cindy Crawford hyllas för djärva modevalet

21 sep, 2023 
Cindy Crawfords klänning
Cindy Crawford syntes överallt på 80- och 90-talen – på såväl omslag och kampanjer som på catwalken. Hon var en av ikonerna som formade innebörden av begreppet ”supermodell”, och än i dag är den 57-åriga legendaren i ropet. Nu hyllas Cindy för sin iögonfallande look under Londons modevecka!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Säkert minns du hajpen kring Cindy Crawford och de andra stora supermodellerna på 80- och 90-talen. Det var då som Cindy – ihop med kvinnor som Naomi Campbell, Linda Evangelista, Christy Turlington, Claudia Schiffer och Tatjana Patitz – skapade hela kulten kring modellerna och fick yrket att betyda så mycket mer. De var inte ”bara” modeller – utan även superstjärnor.

The supermodels apple tv+
Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell och Christy Turlington på Versaces modevisning inför höst- och vintermodet, 1991.

Men det var inte enkom för 30–40 år sedan som supermodellerna var i ropet. Nyligen har miniserien The Super Models haft premiär på Apple TV+, i vilken tittarna får följa modellernas resor, karriärer och stora avtryck på branschen. I samband med serien har också ikoniska Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington och Linda Evangelista prytt omslaget för Vogue tillsammans, ihop med budskapet "The greatest of all time”.

Annons

Ja, dessa stjärnor har sannerligen aldrig slocknat och lyser dessutom särskilt starkt just nu, i flera bemärkelser.

Nyligen gjorde Cindy Crawford även succé på ett event för miniserien, som anordnades av British Fashion Council under modeveckan i London inför de kommande vår- och sommarkollektionerna 2024. Den i dag 57-åriga modellen hyllas nämligen för sitt klädval på tillställningen och det har konstaterats att ingen trend är för djärv för modelegendaren!

Annons

Här är supermodellens uppmärksammade look

På evenemanget dök Cindy Crawford upp i ”den lilla svarta”, men med en tuff twist. Den hudnära klänningen – från La Vacanza-kollektionen signerad både Dua Lipa och Donatella Versace – pryddes nämligen med små cutouts över hela sidan, i linje med den pågående nakentrenden.

Få har nog undgått att det nakna modet varit på tapeten under de senaste åren, och än ser det inte ut att dala. Flera stora stjärnor har visat exempel på trenden, som när Kylie Jenner bar kalsonger på stan, Kendall Jenner hade trosor ovanpå sina strumpbyxor eller Gisele Bündchen gick byxlös under sin jeansjacka.

Och nu har alltså Cindy Crawford skippat trosorna till sin stilrena, men iögonfallande look.

Jessica Scemama, moderedaktör för franska Vogue, menar att den här sortens plagg och silhuetter inte är vulgära, utan snarare härligt lekfulla.

”Oavsett kroppsform eller ålder så har kvinnor bara kul, precis som Cindy Crawford”, skriver hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons