0:59

Efter reklamen: 3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmer

(0:59)

Meryl Streep

När Meryl Streep skulle vara med på Oscarsgalan 2017, och var nominerad till sin banbrytande tjugonde Oscar, överskuggades det hela av ett klänningsbråk. Chanels Karl Lagerfeld hävdade nämligen att Meryl Streep valt bort en av hans klänningar för att ha på sig en klänning hon skulle få betalt för att bära på galan istället. Meryl gick då ut i ett uttalande och menade att Karl Lagerfeld smutskastade henne och hennes stylist, bara för att de hade valt en annan klänning.

Chris Pizzello

Adele

2012 kallade Karl Lagerfeld Adele ”lite för tjock” för att bära hans klänningar. Adele svarade då på kommentaren i People.

– Jag representerar en majoritet av alla kvinnor, och är väldigt stolt över det. Jag har aldrig velat se ut som modellerna på tidningsomslagen.

Karl Lagerfeld valde då att backa från sitt uttalande.

– Jag skulle vilja säga till Adele att jag är din största beundrare. Ibland när man tar en mening ur en artikel så förändras innebörden av den, sa han till Metro.

LNC / Jason G. Simon

Filmerna med snyggast mode

Zendaya

Idag är Zendaya en av världens mest hyllade och hypade skådespelare, men i början av hennes karriär valde hennes stylist Law Roach att jobba med nya okända designers, ”för att många av de stora modehusen inte klädde svarta tjejer”.

Kevin Dietsch/UPI/Shutterstock

Selena Gomez

När Instagramkontot ”The catwalk Italia” publicerade ett bildkollage på artisten Selena Gomez 2018 kommenterade designern Stefano Gabbana, grundare av Dolce & Gabbana, att ”hon är så ful”. Ett par månader senare syntes Selena Gomez med ett glittrande hårspänne format som ordet ”ugly”.

Gomez mamma kommenterade det hela till People.

– När någon känner ett behov att prata om något genom att använda så hemska ord... då ignorerar vi det.

Xavier Collin/Image Press Agency

Dascha Polanco

Orange is the new black-skådespelaren Dascha Polanco fick höra från ett stort klädmärke att de inte kunde klä henne för att hon inte var i rätt storlek för deras kläder. Hon valde då att säga att de inte kommer få klä henne i framtiden heller.

– Det är en besvikelse, men jag försöker jobba med nya designers som gör saker för mig och vill sammarbeta med mig. Folk som älskar mina kurvor och omfamnar dem lika mycket som jag gör.

Kristina Bumphrey/Starpix/REX

Modellens tips: Så klär du dig bäst efter 50

Leslie Jones

När skådespelaren Leslie Jones skulle gå på galapremiären för sin nya film Ghostbusters 2016 var det flera designers som vägrade klä henne på grund av hennes storlek. Hon twittrade då: ”Det kommer förändras och jag minns allt”.

Till slut var det designern Christian Siriano som hjälpte henne att få till den perfekta klänningen.

”Det borde inte vara exceptionellt att jobba med briljanta människor bara för att de inte har provstorlek”, twitrade Siriano.

Kristina Bumphrey/Starpix/REX

Mer läsning

Femina