Trendar: ShoppingtipsModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024

Kates hyllning till prinsessan Diana – som många missade

30 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografStephen Lock / i-Images
Hertiginnan Kate tycker om att hylla sin svärmor, prinsessan Diana, i sina klädval.
På premiären för nya Bond-filmen No time to die valde Middleton att inspireras av en klänning som prinsessan burit på en annan James Bond-premiär.
Annons
Kronprinsparet firar 10-årig bröllopsdag – här är nya bildernaBrand logo
Kronprinsparet firar 10-årig bröllopsdag – här är nya bilderna

Hertiginnan Kate, som är gift med prins William, fick aldrig träffa sin svärmor, prinsessan Diana, som gick bort i en bilolycka 1997. Det skulle dröja omkring ett decennium efter dödskraschen innan William och Kate träffades under studietiden.

Men trots att Kate och Diana aldrig fick träffas, så verkar hertiginnan se upp till den forna prinsessan – inte minst när det kommer till mode. Genom åren har Kate Middleton inspirerats av prinsessan Diana i sina klädval, och när det nu var dags för premiären av den nya James Bond-filmen No time to die, så blickade Kate återigen mot Dianas garderob.

Hertiginnan Kate på röda mattan, med maken prins William.
Annons

På premiären dök Kate Middleton upp på röda mattan klädd i en vacker metallic guldklänning med paljetter, markerade axlar och en slags inbyggd mantel. Klänningen var signerad designern Jenny Packham, och till den valde Kate skor från Aquazzura. Hertiginnan strålade bredvid sin make, som dagen till ära valt en svart smoking i sammet.

Kates klänning var full av vackra detaljer.

Prinsessan Dianas vackra klänning

Kate Middletons klänning är ingen kopia av Dianas galaklänningar, så hyllningen gick nog en del människor förbi, men om man ser tillbaka på vilken klänning som prinsessan bar på premiären av James Bond-filmen A view to kill 1985, så går det att se tydliga likheter.

Annons
Prinsessan Diana på premiären 1985.

På den Bond-premiären kom prinsessan Diana i en klänning med samma typ av passform, med markerad midja och breda 80-talsaxlar, och även den i metallic – även om prinsessan Diana valde silver, istället för guld. Klänningarna har också identiska urringningar, med samma typ av mönster. Prinsessan gick på Bond-premiären tillsammans med prins Charles, prins Williams pappa.

Det finns tydliga likheter mellan klänningarna.
Annons