Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Klä dig modernt efter 40 – bästa knepen

18 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNataliya Vaitkevich/PEXELS
Att hitta rätt bland mode och trender när man passerat 40 år kan kännas som en djungel – man vill inte hamna i tantfacket, men kanske inte heller klä sig som när man var 20.
Känner du igen dig i utmaningen?
Nu ger onlinemagasinet 40+ style sina bästa tips för att klä sig modernt efter 40!
Annons
Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningarBrand logo
Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningar

Man ska givetvis alltid klä sig i det man känner sig bekväm, cool och snygg i – det är självklart. Men om man inte riktigt vet hur man ska komma till stadiet där man känner sig bekväm och snygg då?

Att ens klädstil utvecklas med åren är naturligt, och det kan kännas som en balansgång att landa rätt i nya trender. Det kan finnas en oro över att både se ut som att man stannat i 23-årsåldern, men också för att bli en tant bara för att man firat fyra decennier på jorden.

Onlinemagasinet 40+ style ger nu sina bästa tips för hur man kan tänka för att klä sig modernt efter 40, för att hitta balansen och hitta hem i sin stil!

1. Köp inte trendiga kläder om de inte är smickrande

Det låte kanske självklart, men är lätt hänt. Om en rådande trend inte passar din kroppstyp eller personlighet – skippa den då.

Annons

2. Undvik billiga material

När man är ung kan man komma undan med det mesta, även om det är dåligt sytt i billig polyester. Men efter 40 är det bra att satsa på tyg och plagg med mer substans. Håll ögat öppet efter material som ren bomull, silke och kashmir, som du kommer kunna ha i flera år framöver. Undvik material som hakar upp sig på kroppen eller inte har ett snyggt fall.

3. Förbise inte vardagsgarderoben

Det är lätt att vara sugen på att köpa snygga festklänningar och andra speciella plagg, men det man borde lägga mest fokus på är kläderna man har till vardags – det är ju de plaggen man faktiskt bär varje dag. Så införskaffa en vardagsgarderob du verkligen trivs med, och som känns du. Har du svårt att komma förbi jeans och t-shirt? Testa att addera en snygg kavaj, eller en draperande cardigan.

4. Välj kjol- och klänningslängden som passar dig

För många kvinnor över 40 känns en kjol eller klänning som slutar på eller omkring knät mest rätt. Men man får också se till sitt eget utseende för att hitta vad som passar en bäst. För kortare kvinnor kan det vara bäst att välja en lite kortare kjol, då det kan ge illusionen att man är längre.

5. Investera i en bra behå

En bra behå ska både sitta bekvämt, rymma brösten och vara osynlig under vanliga kläder. Ta hjälp i butik att hitta rätt för dig – det är det värt i längden.

6. Ha på dig det du känner dig fantastisk i

Det här är den absolut viktigaste regeln. Ha på dig kläder som gör att du känner dig självsäker och snygg – för då kommer alla andra tycka det också!

Annons