Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kläder i stora storlekar för dam – 10 tidlösa favoriter

26 feb, 2024 
Kläder dam stora storlekar
Vill du fylla på basgarderoben med tidlösa basplagg som alltid håller stilen? Feminas shoppingredaktör har handplockat 10 utvalda favoriter som finns i stora storlekar, många upp till storlek 64.
Annons

Det kan vara en utmaning att hitta snygga plagg i rätt storlek, särskilt när många varumärken endast har storlekar upp till XL i sitt sortiment. Men det finns faktiskt en hel del snygga alternativ med klassisk och tidlös design som både ser riktigt bra ut nu och som kommer att hålla stilen under lång tid. Vi har samlat 10 stilrena basplagg som minst finns till storlek 52 eller 2XL, och många av dem finns i upp till storlek 64.

Streetstyle med svart stickad klänning, guldsmycken och smala solglasögon
Se fram emot våren med en riktigt stark basgarderob med tidlösa nyckelplagg.

Kläder för dam i stora storlekar

Från tidlösa ytterplagg till klassiska jeans – vilka basplagg vill du komplettera basgarderoben med?

Annons

1. Trenchcoat, Cellbes

Vårens trendigaste ytterplagg är utan tvekan trenchcoaten, men den är också en klassiker som återkommer år efter år. Den här trenchcoaten har en riktigt snygg klassisk design och är i den perfekta beige nyansen. Den är dessutom i en snygg längd som passar de flesta. Den finns i storlek 34-64, se mer och köp den här (reklamlänk).

Beige dubbelknäppt trenchcoat med skärp som finns upp till storlek 64 från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till trenchcoaten.

2. Stickad klänning, Bubbleroom Curve

Snart är säsongen för klänningar, kjolar och så småningom barbent här, och en stickad klänning är den perfekta vårklänningen att inleda säsongen med. Den här ribbstickade klänningen med långa ärmar och knytning i sidan är lika snygg som bekväm och kommer att bli ett välanvänt inslag i basgarderoben! Den finns dessutom i flera fina färger och i storlek XS-4XL. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Beige stickad klänning med långa ärmar och knytning som finns upp till storlek 4XL från Bubbleroom Curve
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Psst! Vill du matcha klänningen snyggt med ett par stövlar? Här har vi samlat 10 stövlar med breda skaft.

3. Linneskjorta, Ellos

Den klassiska vita skjortan är alltid ett säkert kort oavsett tillfälle, och under våren och sommaren är en variant helt i linne extra skön att bära i värmen. Den här skjortan i en tidlös modell finns i flera fina färger och i storlek 34–52, se mer och köp den här (reklamlänk).

Vit linneskjorta som finns upp till storlek 52 från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.
Annons

4. Vida jeans, Cellbes

Jeans med vida ben är riktigt trendigt just nu, och dessa har en tidlös design som gör att de kommer vara lika snygga under kommande säsonger också. De finns även i en ljusare tvätt samt i svart, och finns i storlek 34–64. Se mer och köp jeansen här (reklamlänk).

Mörka vida jeans som finns upp till storlek 64 från Cellbes
Klicka på bilden för att komma direkt till jeansen.

5. Randig stickad tröja, Zizzi

En stickad tröja med ränder är en stapelvara i garderoben, och den här varianten prickar in alla rätt! Utöver den perfekta avslappnade passformen har den även en snygg dragkedja i halsringningen som blir en fin detalj, och den krämvita nyansen går att kombinera med så gott som alla neutrala toner i garderoben. Tröjan finns även i svart med ljusa ränder och i storlek 34-54, se mer och köp den här (reklamlänk).

Annons
Beige och svart randig stickad tröja som finns upp till storlek 54 från Zizzi
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

6. Kostymbyxa, Lindex

Ett par tidlösa kostymbyxor med en passform som du gillar är ett plagg som kommer att användas gång på gång, då de passar till de flesta tillfällen och dessutom går att matcha med mycket annat. Dessa kostymbyxor med hög midja och rak passform är lika snygga med en festlig topp eller matchande kavaj som med den stickade tröjan eller t-shirten. De finns i storlek 34-54, se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Svarta raka kostymbyxor med pressveck som finns upp till storlek 54 från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

7. Kostym, Ellos

Vill du också anamma den kommande säsongens skräddade trend? En stilren kostym är det perfekta sättet att göra det på! Bär den som den är med en bas-t-shirt eller ribbat linne, eller ta in vårens sportiga influenser genom att kombinera den med en hoodie. Den här mullvadsgrå nyansen är perfekt i vår och sommar, men kostymen finns även i svart och flera andra färger. Du hittar den i storlek 34-52, se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons
Beige enkelknäppt kavaj som finns upp till storlek 52 från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

Kostymbyxans vida ben är både trendiga och riktigt sköna i vårvärmen och finns även de i storlek 34-52, du hittar dem här (reklamlänk).

Beige kostymbyxor som finns upp till storlek 52 från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

8. Kort trenchcoat, Kappahl/XLNT

I år ser vi utöver den klassiska trenchcoaten extra mycket av korta varianter av trenchcoats, som i många fall är enklare att både bära och styla. Den här har en klassisk design med dubbelknäppning och axelklaffar och finns i storlek L-3XL. Se mer och köp den korta trenchcoaten här (reklamlänk).

Annons
Kort beige trenchcoat som finns upp till storlek 3XL från Kappahl
Klicka på bilden för att komma direkt till jackan.

9. Ljusblå skjorta, Zizzi

Ett annat minst sagt klassiskt plagg är den ljusblå skjortan, som är given under sommarhalvåret men som går lika bra att bära året om. Just i år är dessutom ljusblått som bekant den trendigaste färgen du kan bära! Skjortan finns i storlek 42-56, se mer och köp den här (reklamlänk).

Tidlös ljusblå skjorta med klassisk passform som finns upp till storlek 56 från Zizzi
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

10. Lång jeanskjol, Lindex

I vår är den långa jeanskjolen ett av de stora it-plaggen som kommer att synas överallt, inte minst tillsammans med jeansjackan och andra denimplagg för en trendsäker "canadian tuxedo"-look. Den här långa jeanskjolen prickar in trenden och har dessutom en diagonal gylf som blir en snygg detalj. Den finns i storlek 34-54, se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Trendig lång jeanskjol som finns upp till storlek 54 från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024Brand logo
Modeguide: 3 största trenderna inför våren och sommaren 2024
Annons
Annons