Till vänster en kvinna i vita underkläder: Sportbehå och klassiska trosor med hög midja. Till höger: bild på en kvinna som håller i två kort, en med glad gubbe och en med ledsen gubbe framför magen. Kvinnan bär vita, enkla trosor.

Gör ditt underliv på bra humör med enkla, vita bomullstrosor. Foto: TT

0:40

Efter reklamen: Moderedaktören tipsar: Sommarens ljuvligaste klänningar

(0:40)

Ditt underliv klarar mycket men är samtidigt känsligt. Parfymerad tvål, fel “skönhetsprodukter” eller motsatsen - dålig hygien kan ge dig problem. Och problem i underlivet, det vill man ju faktiskt inte ha! Med det är inte bara hygien och hygienprodukter som kan ställa till det. Fel kläder kan vara minst lika illa. Samtidigt kan rätt kläder göra stor skillnad åt det positiva hållet. Vi tipsar om båda delarna för att du och ditt underliv ska ha det så bra som möjligt!

Vilka kläder är dåliga för din vagina?

Svartvit bild på vita trosor som hänger på en lina mellan träd.

Klassiska, vita bomullstrosor är ditt underlivs bästa vän!

1. Färgade underkläder

Har du känslig hy kan färgade underkläder orsaka irritation. Om du vet med dig att du har lättirriterad hud och har fått problem i underlivet kan det vara en idé att byta ut dina knallrosa trosor mot ett par ofärgade. Vad har du att förlora?

2. Våta badkläder

När du tagit ett dopp - häng dina badkläder på tork och byt om till något torrt. Har du blöta bikinitrosor eller en baddräkt under en längre tid blir det fuktigt runt underlivet och en svampinfektion är egentligen bara en tidsfråga…

3. Icke-bomullstrosor

Ditt underliv mår bra av bomull eftersom bomull andas. Satin, silke, polyester och nylon kan däremot göra att ekosystemet i ditt underliv försämras. Om du vill ha ett par silkestrosor så ska du såklart ha det, men se gärna till att insidan är i bomull.

Bäst klädda på Filmfestivalen i Cannes

4. G-string

När du har tajta stringtosor som verkligen sitter fast emellan skinkorna kan det lätt bildas bakterier på trosan som förflyttas fram till vaginan och bildar infektioner som exempelvis smärtsam urinvägsinfektion.

5. Svettiga träningskläder

Har du kört ett svettigt träningspass? Se till att byta ut de svettiga träningskläderna efter passet. När ditt underliv blir instängt under en lägre tid i svettiga, fuktiga träningskläder är risken för svampinfektion stor.

6. Bodys

Bodys blir ibland så tajta och sitter åt i underlivet att det lätt irriterar och bildas en svampinfektion. Det kan dessutom bli skavsår om du går runt en hel dag i en body som egentligen skulle varit någon centimeter längre.

Udda designen är största trenden på Cannes filmfestival

7. Smutsiga pyjamasbyxor

Om du gillar att sova naken under en pyjamas så se till att byta ut dina pyjamasbyxor ofta! Det bildas annars lätt bakterier som blir äldre och äldre när du fortsätter använda samma byxor utan att tvätta dem.

8. Tajta byxor

Supertajta jeans är inte det bästa plagget om du vill att ditt underliv ska må bra. Självklart kan du använda dina tajta favoritjeans ibland men se till att pausa och använda lite luftigare nederdelar då och då.

9. Bomullstrosor

Men va? Det stod ju nyss att bomull var så bra för underlivet på grund av att det andades? Ja. Bomull är bra för ditt underliv, men det som är ännu bättre är att inte ha någonting alls! Du behöver såklart inte gå runt halvnaken på jobbet men att lufta och gå troslös hemma lite då och då är toppen för ditt underliv!

Inspireras av modehusens romantiska design – 12 blommiga köp