Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Kläderna och modetrenderna kvinnor är riktigt trötta på

02 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Vissa typer av plagg och trender känns helt klart mindre logiska än andra – och de verkar alltid gälla kvinnligt mode.
I en uppmärksammad tråd på internetforumet Reddit avslöjar kvinnor vilka kläder och modetrender de är riktigt trötta på.
Håller du med om åsikterna?
Annons
3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmerBrand logo
3 klädmissar som kändisarna helst vill att vi glömmer

Visst är det snyggt med höga klackar, axelbandslösa toppar och tajta kjolar – men hur logiskt och praktiskt är det egentligen? Generellt är kvinnors modetrender mer fulla av opraktiska eller ogenomtänkta detaljer än det manliga modet, och nu börjar kvinnor tröttna.

I en tråd på internetforumet Reddit, som Buzzfeed har uppmärksammat, delar kvinnor med sig av vilka trender och plagg som de är riktigt trötta på, och det finns några gemensamma nämner. Många nämner opraktiska plagg som är obekväma eller ogenomtänkta.

”Höga klackar. De är inte bra för att gå eller stå i under längre tideperioder. De är i stort sett dödsfällor. Varför existerar de ens?”, skriver en person.

”Byxor, kjolar och klänningar som inte har fickor eller som har fejkfickor”, skriver en annan.

Annons

”Kläder med utklippta delar som gör det omöjligt att bära en behå”, tycker en tredje.

Kläder som inte passar – inte en favorit

Ett annat återkommande tema bland kvinnornas kommentarer är skor och plagg som inte har rätt passform – något vi alla vet kan vara riktigt svårt att hitta när vi shoppar.

”Den generella passformen på t-shirtar för kvinnor. De är för figursydda och har konstiga ärmar och ringningar. är jag upptäckte mer fyrkantiga och könsneutrala passformer så kände jag mig genast mer självsäker och glad”, menar en kvinna.

”Knähöga stövlar. Jag skulle egentligen älska att ha på mig dem, men standardstorlekarna är för tajta för mina muskulösa vader och jag har inte råd att få ett par gjorda för att passa”, skriver en annan.

”Klänningar, toppar och behåar utan band. Jag är plattbröstad så de håller sig aldrig uppe. Om jag väntar för länge med att dra upp dem så slutar det med att jag visar brösten för alla”, skriver en kvinna.

Känner du igen dig i deras kommentarer?

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons