Kungen och Pia Degermark.

Petterson Rolf/TT
Kungen och drottningen har smittats med covid-19
0:36

Efter reklamen: Kungen och drottningen har smittats med covid-19

(0:36)

Slå på ljud

Under kungens ungdomsår var han en eftertraktad man. Det kom många friarbrev till slottet från kvinnor som ville gifta sig med den blivande kungen, något som Aftonbladet tidigare har berättat om.

Den unge prinsen syntes ofta ute på dansgolvet i slutet av 1960-talet och i början av 1970-talet. Man kunde skymta honom festandes på alla populära diskotek i Stockholm och prinsen nyttjade minst sagt sina ungdomsår som singel. Det var baler, fester och seglingar i Sandhamn, party i Storlien, bjudningar och fester på Rivieran.

Det blev en hel del festande och resande under dessa år och flera kvinnor fångades på bild tillsammans med kronprinsen. Flera utav dem blev omnämnda som prinsens nya ”flamma”.

Kungens mest omskrivna romans

En kvinna som fångades på bild med kronprinsen var Pia Degermark. Bilden på duon är en utav de mest kända på grund av deras påstådda romans. Paret fångades på bild första gången under en sportlovsdans i Storlien, påsken 1966.

Men där var det inte så mycket till romans, de var vänner sedan flera år tillbaka och de hade lärt känna varandra under familjesemestrar och gick dessutom på samma skola.

– Det utvecklades aldrig till en större romans men när vi hade middagar skulle jag sitta bredvid Carl Gustaf. Kom inte jag fick platsen vara fri. Det var lite gulligt, har Pia Degermark skrivit i sin självbiografi Gud räknar kvinnors tårar.

Pia Degermarks påstådda romans med kungen var väldigt omskriven.

Pia Degermarks påstådda romans med kungen var väldigt omskriven.

PETTERSON ROLF/Aftonbladet

Efter den påstådda romansen med kungen slog Pia igenom som skådespelerska och hon hade fler välkända roller. Men framgången tog slut när hon hamnade i ett amfetaminmissbruk, Pia blev hemlös och fick sedan avtjäna ett 14 månaders långt fängelsestraff.

Idag lever Pia Degermark ett lugnt liv, långt bort från rampljuset. Hon har flyttat till Norrtälje och brinner för hundar. Hon har även skrivit självbiografin Gud räknar kvinnors tårar.

Pia Degermark.

Pia Degermark.

TT/7186

Liv var kronprinsens ”fästmö”

Men det slutar inte bara vid Pia. Liv Porjé var kronprinsens ”flamma” och ”fästmö” i damtidningarna i flera år i början av 1970-talet. Hon ingick i kronprinsens närmaste krets och var kronprinsens dam på baler, fester och seglingar i Sandhamn. Även om Liv hängde med kungen på hans resor och uppdrag så var det i ett litet hus på Djurgården som paret umgicks mest. I hennes lilla stuga på föräldrarnas tomt umgicks paret i hemlighet där de kunde gömma sig för alla nyfikna.

Idag är Liv och kungen goda vänner och Liv och hennes make har varit på flera tillställningar som kungaparet har anordnat, till exempel kungens 50-årsfest.

Liv Porjé och hennes man.

Liv Porjé och hennes make Anders Skog.

Charles Hammarsten/TT

Så lever svenska kungabarnens kusiner idag – livet utanför rampljuset

Charlotte kunde bli Sveriges drottning

Ett tag trodde många att den då 23-åriga Charlotte Klingspor skulle bli svensk drottning. Charlotte var en gammal skolkamrat till kungen från Sigtunaskolan och paret syntes sällan på bilder tillsammans. I stället träffades de i hemmiljö i Charlottes lägenhet, inte långt från det kungliga slottet i Stockholm.

Charlotte Klingspor och kungen.

Charlotte Klingspor var en nära vän till kungaparet.

REPORTAGEBILD

Men kärlekssagan med kungen höll inte. Allt förändrades när det sa klick mellan honom och Silvia. Fast Charlotte blev kvar i kungens inre kretsar och blev en nära vän till Silvia.

Charlotte gick vidare i kärlekslivet och gifte sig med baronen Fritz-Rosenörn-Lehn och makarna slog sig ned på hans herrgård Rössjöholm vid Örkelljunga. När Charlotte var 53 skedde det fantastiska miraklet och hon blev mamma till sonen Carl.

Men några år senare avled Charlotte tyvärr i levercancer och kungaparet var på begravningen för att ta sitt farväl.

Charlotte Klingspor.

Charlotte Klingspors kärlekssaga med kungen höll inte.

Bertil Ericson/TT
Mest läst