Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Kvinnans ilska mot klädaffären – storlekarna stämmer inte

05 aug, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Att klädstorlekar varierar mellan butiker vet alla som handlat kläder – men när man handlar i en enda affär borde man kunna ha samma storlek.
Nu riktar Chloe-Mar Anderson-Maguire kritik mot klädkedjan Primark, då hon inte får på sig jeans i två storlekar större än hennes vanliga storlek.
Efter att hennes klipp fått spridning vill nu flera bojkotta kedjan.
Annons
Idrottskvinnorna som sagt ifrån mot sexistiska kläderBrand logo
Idrottskvinnorna som sagt ifrån mot sexistiska kläder

Att handla kläder från olika klädkedjor innebär ofta att man kan behöva variera lite i storlek. Medan en tröja i ena affären passar bra i storlek 38, kanske man måste ha storlek 40 i en annan butik.

Men på brittiska lågpriskedjan Primark, som många svenskar väljer att besöka när de reser till Storbritannien, kan olika plagg variera mycket i storlek även inom butiken – något som kunden Chloe-Mae Anderson-Maguire nu reagerat på.

I ett klipp på sociala medier-appen Tiktok, som Daily Mail nu har lyft, visar Chloe-Mae hur hon provar jeans från Primark, och inte får dem på sig fast hon har valt två storlekar över sin vanliga.

21-åringen säger att hon i vanliga fall är en storlek 10, motsvarande svensk storlek 38, men att hon här inte får på sig jeans i storlek 14, som då är storlek 42 i i Sverige.

Annons

”Vad fan Primark. Jag är en storlek 10. Jag är lite svullen men ändå! Jag vägrar köpa storlek 16”, skriver Chloe-Mae till videon.

Chloe-Mae visar hur hon inte får på sig jeansen.

Får medhåll för videon

Hon visar också hur hon får på sig ett par jeans i storlek 10 från affären Marks & Spencer, för att motbevisa de som tyckt att hon inte ser ut att ha storlek 10.

Chloe-Maes klipp där hon testar kedjornas största jeans har nu blivit viralt och setts över 400 000 gånger. Många håller med henne i kritiken mot Primark, och menar att de har skillnad även inom kedjan.

”Jag har tre par jeans från Primark i storlekarna 6, 8 och 10, och de är alla exakt lika stora”, skriver en person.

”Jag köpte ett par byxor i storlek 16, och de är lika stora som en storlek 12 på New Look”, skriver en annan.

”Exakt samma sak hände mig här om dagen”, skriver en person, och konstaterar att den avslöjande videon fått henne att må bättre.

Chloe-Mae påpekar också att hon inte vill stötta en kedja som går folk att må dåligt över sin vikt genom att ha små storlekar, något hon får medhåll i.

Annons