Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

5 gånger Lena Endre varit en riktig modeikon

05 jul, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lena Endre.
Lena Endre är inte bara en av landets mest hyllade och älskade skådespelare – hon är också en riktig modeikon.
Stjärnan är inte rädd för att ta ut svängarna och sticka ut när det kommer till kläder, och testar gärna nya stilar.
Här är fem av Lena Endres mest inspirerade modeval!
Annons
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

Maffigt på Guldbaggegalan

Lena Endre är inte den som håller tillbaka när det är dags för filmgalan Guldbaggegalan – men 2023 valde hon den kanske mest uppseendeväckande kreationen någonsin. Den här vackra och unika klänningen är skapad a Louise Xin, och gjorde att stjärnan lös klarast på hela röda mattan!

Annons

Rosa platåstövlarna väckte uppmärksamhet

När Lena Endre i april gästade Nyhetsmorgon för att prata om sitt kommande projekt på Dramaten fick hon se rampljuset bli stulet av sina egna skor. Skådespelaren matchade sin snygga oversize-kostym med ett par rosa platåstövlar i lack, något som hyllades av tittarna i programmets kommentarsfält på Instagram.

Stickat på Polarpriset

Lena Endre leker gärna med material, och när hon gick på Polarpriset i maj visade hon detta tydligt. Skådespelaren bar då en klänning bestående av svart tyllkjol och en vit stickad topp med puffärmar och hög hals. Det balanserades med en stram frisyr och stora örhängen.

Annons

Cool i helsvart

Stjärnan räds absolut inte färg, men kan också vara stilren och tuff i helsvarta outfits. Som den här på Guldbaggegalan 2021, med slimmade stövletter, en välskräddad rock och en svart väska. Snyggt!

Lena Endre på Guldbaggen 2021.

Glammig på klimatgala

Lena Endre är engagerad i miljöfrågor, och har gjort thrillern Tunn is, inspirerad av klimatkrisen. När hon 2018 gick på Children's climate prize award valde hon att gå all in med en glansig sidenklänning med långa ärmar, röda skinnboots, en lurvig väska i orange och tunga smycken.

Lena Endre och Rosanna Endre.
Lena Endre med dottern Rosanna Endre på galan.
Annons