Lena Endre.
Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"
0:41

Efter reklamen: Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

(0:41)

Slå på ljud

Maffigt på Guldbaggegalan

Lena Endre är inte den som håller tillbaka när det är dags för filmgalan Guldbaggegalan – men 2023 valde hon den kanske mest uppseendeväckande kreationen någonsin. Den här vackra och unika klänningen är skapad a Louise Xin, och gjorde att stjärnan lös klarast på hela röda mattan!

Lena Endre på Guldbaggegalan 2023.
Foto: Karin Törnblom/TT

Plagget som de allra flesta har hemma i garderoben – nu tar trenden över

Rosa platåstövlarna väckte uppmärksamhet

När Lena Endre i april gästade Nyhetsmorgon för att prata om sitt kommande projekt på Dramaten fick hon se rampljuset bli stulet av sina egna skor. Skådespelaren matchade sin snygga oversize-kostym med ett par rosa platåstövlar i lack, något som hyllades av tittarna i programmets kommentarsfält på Instagram.

Stickat på Polarpriset

Lena Endre leker gärna med material, och när hon gick på Polarpriset i maj visade hon detta tydligt. Skådespelaren bar då en klänning bestående av svart tyllkjol och en vit stickad topp med puffärmar och hög hals. Det balanserades med en stram frisyr och stora örhängen.

Lena Endre på Polarpriset 2023.
Foto: Karin Törnblom/TT

Stylisten: Vanliga modemisstaget nästan alla gör – särskilt du som ofta bär svart

Cool i helsvart

Stjärnan räds absolut inte färg, men kan också vara stilren och tuff i helsvarta outfits. Som den här på Guldbaggegalan 2021, med slimmade stövletter, en välskräddad rock och en svart väska. Snyggt!

Lena Endre på Guldbaggen 2021.
Foto: Anders Wiklund/TT

Glammig på klimatgala

Lena Endre är engagerad i miljöfrågor, och har gjort thrillern Tunn is, inspirerad av klimatkrisen. När hon 2018 gick på Children's climate prize award valde hon att gå all in med en glansig sidenklänning med långa ärmar, röda skinnboots, en lurvig väska i orange och tunga smycken.

Lena Endre och Rosanna Endre.

Lena Endre med dottern Rosanna Endre på galan.

Foto: Ola Axman/TT
Mest läst