Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Lena Endres bästa outfits på röda mattan – så har stilen utvecklats

13 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lena Endre har en lång karriär bakom sig – och som skådespelare innebär det också en hel del röda mattor.
Här är stjärnans bästa outfits från galor, filmpremiärer och filmfestivaler genom åren!
Vilken är din favorit?
Annons
Det här är Lena EndreBrand logo
Det här är Lena Endre

1997 – Guldbaggegalan

När Lena Endre vann en Guldbagge 1997 var det i look som verkligen andades 90-tal. Diademet och det tajta halsbandet med strass blev pricken över i:et på den annars helsvarta klänningen.

1998 – Guldbaggegalan

Lena Endre på röda mattan med partnern Thomas Hanzon. Det här året valde Lena en mer bohemisk stass, med guldig tunika och matchande lång kjol, toppat med en scarf.

Annons

2000 – Filmfestivalen i Cannes

På premiären av Ingmar Bergman-filmen Trolösa på Filmfestivalen i Cannes, tillsammans med exet Thomas Hanzon, Liv Ullmann och Christer Henriksson, som alla är med i filmen. Lena Endre valde en tunn glittrig kofta tillsammans med en maffig mörkblå kjol. Looken toppas med diamanthalsband och en snygg håruppsättning.

2002 – Polarpriset

När Lena Endre gick på Polarpriset med maken Richard Hobert 2002 var det lite mer nedklätt än hur folk klär sig nu. Lena Endre satsade alltså på topp, kjol med bälte, skinnstövlar och en kappa – allt i matchande jordnära färger.

2002 – Filmfestivalen i Venedig

De jordnära tonerna hängde med även till Filmfestivalen i Venedig, där Lena valde en lång mockakjol och en gulgrön topp för en riktigt boehmisk look!

2005 – Filmpremiär

Lena Endre på premiären för sin film Harrys döttrar, tillsammans med maken. Skådespelaren håller hårt i den bohemiska stilen, som också var väldigt inne första halvan av 00-talet, och väljer mönstrad kjol och blå tröja till cognacsfärgad skinnjacka och stövlar.

Annons

2008 – Guldbaggegalan

Det var en 50-talsinspirerad Lena Endre som dök upp på Guldbaggen 2008, med matchande laxrosa klänning och a-linjeformad kappa med extra stora knappar.

2010 – Filmpremiär

På galapremiären för norska filmen Limbo var Lena Endre stilig en midnattsblå långklänning med markerad midja och prickdetaljer.

Annons

2014 – Guldbaggegalan

Lena Endre har hunnit med många Guldbaggegalor genom åren! 2014 föll valet på en fotsida silverklänning för galan.

2017 – Ingemar Bergman-fest

2017 firades Ingemar Bergman-året, och Lena Endre tog sällskap av exet Thomas Hanzon och gick på fest i regissörens ära! Hon valde då en helsvart klänning med vita detaljer och transparenta ärmar.

Annons

2020 – Guldbaggegalan

2020 dök Lena Endre upp i en riktigt unik outfit! Hon hade då valt en styv kjol och jacka i vitt siden med skalbaggstryck på, och matchat med polotröja, tajt choker-halsband och lackstövlar med grov sula.

Annons