Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

Veckans bästa modenyheter – 10 lyxiga favoriter under 700 kronor

16 maj, 2024 
AvCecilia Persson
FotografGina tricot
10 utvalda modenyheter som ger en lyxig sommarstil
Att bygga en lyxig basgarderob med plagg och accessoarer som håller stilen över tid behöver inte kosta en förmögenhet. Feminas shoppingredaktör har hittat tio riktigt bra guldkorn som låser upp din sommarstil bland veckans modenyheter.
Annons
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna

Trender kommer och går, men tidlösa basplagg i god kvalitet – de består. För du behöver faktiskt inte investera i en helt ny garderob för att ha en garderob som håller stilen både i sommar och över tid. Om basen består av eleganta plagg som upplevs som lyxiga så speglar det nämligen av sig på resten av outfiten och helhetsintrycket, även om du väljer att styla den med mer trendiga inslag.

Svart ärmlös midiklänning med tight överdel, vid kjol och droppad midja från Mango
Mango är ett varumärke med många plagg som ser lyxiga ut och samtidigt har en plånboksvänlig prislapp, som den här tidlösa klänningen med trendigt droppad midja. Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

Så hittar du plaggen och accessoarerna som ser lyxiga ut utan att kosta skjortan

Tricket för att hitta guldkornen till din egen garderob bland det stora utbudet av kläder och accessoarer är att ställa sig själv tre frågor (och att då också svara på dem ärligt för sig själv):

Annons

Är designen tidlös?

Vi vet alla känslan av att falla för ett underbart plagg eller en accessoar och direkt tänka "Det måste jag ha!". Men om du vill bygga en garderob av plagg som ser lyxiga och eleganta ut gör du rätt i att ta ett steg tillbaka och fundera över om du kommer tycka att designen ser lika härlig och snygg ut om ett eller ett par år – eller kanske till och med om några månader. Var ärlig mot dig själv och tänk tillbaka på hur din stil har sett ut genom åren – samt hur snabbt trenderna faktiskt kan svänga.

Vilka material har använts?

Utöver själva designen spelar också materialvalen en stor roll när det kommer till att låta en lyxig stil växa fram. Naturmaterial som linne och bomull håller sig snygga länge och passar perfekt att bära på sommaren, medan ull, kashmir och siden gör sig extra bra under de kallare månaderna. Överlag gör du rätt i att undvika polyester och nylon i så stor utsträckning som möjligt om du vill att din stil ska andas av lyx.

Annons

Passar det min egen stil?

Av de tre frågorna är denna en av de viktigare att bocka av. För hur elegant och tidlös designen och materialen är så kommer det faktiskt inte att bidra till din stil om det blir liggande längst in i garderoben. Med andra ord – det är bara eleganta plagg och accessoarer som du använder som kommer att göra att dina outfits känns lyxiga.

10 lyxiga modenyheter sommaren 2024

Feminas shoppingredaktör Cecilia Persson har gått igenom de senaste modenyheterna för att hitta tio guldkorn som ser betydligt mer exklusiva ut än sin prislapp.

Tips: här hittar du fler tips för hur du får till en lyxig stil.

1. Vit klänning, Ellos

Den vita klänningen är som bekant extra trendig sommaren 2024, men det är också ett sommarplagg som vi vet kommer att hålla stilen år efter år. Den här vita klänningen i 100 % bomull har en lätt bohemisk design som tar hem extra stilpoäng i år, men den kommer att kännas lika rätt även framöver. Bär den som den är för en enkel sommarlook eller styla den med stråväskan, solhatten eller guldiga smycken för att enkelt lyfta den till nya höjder. Klänningen finns även i svart, ANNONS se mer och köp den här.

Annons
Trendig vit midiklänning med våder i kjolen och ärmlös design från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. Skärp, & Other Stories

Nyckeln sitter i detaljerna, vilket det här svarta bältet är ett perfekt exempel på. Själva bältet är gjort i läder och har en minimalistisk design, och toppas av ett vackert guldfärgat spänne med en skulptural design. Allra snyggast är det i kombination med minimalistiska plagg i neutrala toner, men det kan passa lika bra i midjan till en vacker sommarklänning. Skärpet finns även i ljusbeige, ANNONS se mer och köp det här.

Annons
Smalt svart skärp med ett guldfärgat asymmetriskt spänne från and other stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skärpet.

3. Linnebyxor, MQ Marqet

Linnebyxorna är ett av sommarens viktigaste basplagg, åtminstone om du vill fortsätta att bära byxor med långa ben även när temperaturen skruvats upp. Det finns många fina alternativ med avslappnad passform som passar perfekt till semestern, men om du vill ha ett par som också ser eleganta och stilrena ut gör du rätt i att välja en mer skräddad variant. Dessa i en ljusbeige nyans har en dressad design med bred linning och pressveck fram. ANNONS Se mer och köp linnebyxorna här.

Annons
Tidlösa beige linnebyxor med skräddad design, fickor och pressveck från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

4. Svartvit bikini, Joelle

Att till och med en bikini kan vara elegant med rätt design bevisar den här svartvita skapelsen, med en färgkombination och design som ser riktigt exklusiv ut. Samtidigt är det också en rejäl bikini som sitter där den ska och håller saker och ting på plats tack vare bygeln och de breda axelbanden. ANNONS Se mer och köp bikinin här.

Svart tvådelad bikini med vita detaljer, breda axelband och omlottskärning från Joelle
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

5. Randig skjorta, Ellos

Ränderna går aldrig ur – och den randiga skjortan blir aldrig omodern. Det gäller särskilt om du satsar på en variant i toner av vitt och blått, som för tankarna till ljumna sommarkvällar, dagar vid vattnet och sommardagar i stan. Den här bomullsskjortan har en snygg oversized design som gör den perfekt att dra på sig över bikinin på väg till stranden. Den finns i flera olika färger, ANNONS se fler varianter och köp skjortan här.

Annons
Vit- och blårandig oversized skjorta i bomull från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till skjortan.

6. Kostymkjol, Bubbleroom

Ett riktigt bra alternativ till kostymbyxorna i värmen är midikjolen i samma material. Vi ser den överallt den här säsongen, och gärna med den här eleganta passformen och längden som gör sig fint i alla rum, oavsett tillställning. Den här varianten har riktiga fickor baktill och gylf med dragkedja fram. ANNONS Se mer och köp kjolen här.

Svart midikjol i kostymtyg från Bubbleroom
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

7. Stråväska, MQ Marqet

Materialmixar är ett välanvänt stylingknep som fortfarande fungerar för att få till en spännande outfit. Genom att kombinera mer uppklädda material med naturmaterial kan du få till en riktigt snygg kombination som för tankarna till den franska stilen, inte minst om du tar in en stråväska i en i övrigt mer elegant outfit. Den här stråväskan med snygga svarta detaljer i skinnimitation har dessutom ett innerfack med dragkedja som går att stänga. ANNONS Se mer och köp stråväskan här.

Annons
Stråväska med handtag och logga i svart skinnimitation från MQ
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

8. Röd t-shirt, & Other Stories

Många associerar lyxig stil med neutrala toner, men det finns några nyanser som även de andas elegans. En av dessa är marinblått, som dessutom gör sig extra bra med accessoarer och detaljer i guld, och en annan är rött i samma nyans som på den här t-shirten. Tänk less is more och matcha den med neutrala nyanser av vitt, beige och svart för en riktigt lyxig aura. ANNONS Se mer och köp t-shirten här.

Röd kortärmad t-shirt från and Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till t-shirten.

9. Shorts med guldknappar, Lindex

Ett par shorts är något av ett måste under sommarens varmaste dagar. Samtidigt kan man lätt känna sig nedklädd i många shortsmodeller som mer för tankarna till stranden. Det är något du slipper med denna snygga variant, som liksom andra plagg med guldknappar ger ett stilrent intryck – inte minst tillsammans med det lätt styva materialet som gör dem extra snygga när du står upp. De finns även i mörkblått, ANNONS se mer och köp shortsen här.

Annons
Vita shorts med skräddad design och guldknappar från Lindex
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

10. Ribbad klänning, Gina tricot

Stickade klänningar hör i många fall vinterhalvåret till, men en kortärmad variant fungerar lika bra under sommarhalvåret. Den här vackra ribbstickade klänningen har en snygg hjärtformad ringning och är vadlång, vilket gör att den passar lika bra till festen som till kontoret i sommar. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Svart ribbad midiklänning med korta ärmar och hjärtformad ringning från Gina tricot
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Annons
Annons