Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Minimalistisk stil – 12 modenyheter som går att bära med allt

02 nov, 2023 
minimalistisk stil
Webbshopparna är fyllda med härligt mode – och basplagg som du kan matcha med i princip allt. Vi har samlat de bästa modenyheterna just nu, alla i minimalistisk stil.
Annons

Under vintersäsongen känner vi ett sug efter att bära färg, paljetter och andra festliga inslag – samtidigt som vi strävar efter att också ha en uppsättning minimalistiska basplagg som är enkla att matcha med de mer uppseendeväckande plaggen och accessoarerna.

För hur mycket vi än är som skator som dras till allt som glimrar eller som pryds av mönster och färg, så vill vi gärna ha en motvikt till det i outfiten som gör att plaggen och accessoarerna inte konkurrerar med varandra om uppmärksamheten, utan snarare kompletterar varandra.

Look från & Other Stories med stickad polotröja och svart lång satinkjol
& Other Stories satinkjol passar perfekt in på den minimalistiska estetiken. Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

Varumärken med minimalistisk stil

Många märken och webbshoppar har minimalistiska plagg, men dessa fem varumärken är extra bra på minimalistisk stil:

Annons

Minimalistiska modenyheter 2023

Här hittar du tidlösa plagg och accessoarer som är lättmatchade och som passar med det allra mesta för en balanserad look, eller tillsammans med varandra för en outfit i en mer avskalad stil.

1. Ullkappa, Wera

Den perfekta kappan – finns den? Den här vackra varianten i ull kommer i alla fall riktigt nära! Den har en avslappnad passform, är dubbelknäppt och har knytning i midjan samt snygga breda slag. Se fler färger och köp kappan här (reklamlänk).

Beige tidlös kappa i ull med dold stängning från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

2. Stickad tröja, Davida

Ett bra tips för att trivas med plaggen i din garderob är att satsa på några få utvalda favoriter, snarare än många halvdana plagg och accessoarer. Med andra ord: kvalitet för kvantitet! Den här chokladbruna tröjan med halvpolo har en riktigt snygg avslappnad passform och är gjord i 100 % kashmir. Se mer och köp tröjan här (reklamlänk).

Annons
Brun ribbad kashmirtröja med halvpolo från Davida
Klicka på bilden för att komma direkt till tröjan.

3. Kostymbyxor, Wera

En klassisk kostymbyxa går aldrig fel och i ett par i svart passar med allt. Dessa är något croppade samt har pressveck fram och är lika snygga med loafers som ankelboots. Se mer och köp byxorna här (reklamlänk).

Svarta kostymbycor med pressveck och lätt utsvängda ben från Wera
Klicka på bilden för att komma direkt till byxan.

4. Boots, & Other Stories

Cowboyinspirerade boots trendar stort just nu och det finns många varianter som samtidigt är tidlösa nog att bära säsong efter säsong. Dessa har resår i sidan och en lagom spetsig tå som du aldrig kommer tröttna på. Se mer och köp skorna här (reklamlänk).

Annons
Tidlösa cowboyboots i skinn med liten klack från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

5. Ribbad topp, Arket

Just nu kryllar webbshopparna av ribbstickade plagg med vackra former och mönsterstickningar. Den här långärmade ribbstickade toppen har ett snygg båtringad skärning och diskreta volangdetaljer i ärmsluten som ger en riktigt fin silhuett. Bär den till byxor eller kjol, till såväl vardag som fest – den funkar till allt! Se mer och köp toppen här (reklamlänk).

Ribbad långärmad topp med båtringning och volanger
Klicka på bilden för att komma direkt till toppen.

6. Satinkjol, Mango

En längre kjol i satin är inte bara extra trendig hösten och vintern 2023, utan kommer för alltid att ha en plats i den minimalistiska garderoben. Bär den med stickad tröja, kavaj eller festtoppen beroende på vilken look du är ute efter. Den här nougatfärgade varianten är det perfekta plagget att matcha garderobens svarta plagg med. Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Annons
Brun maxikjol i satin från Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

7. Örhängen, Maria Black

Vi älskar signatursmycken som vi kan bära varje dag, året runt. Dessa örhängen med en unik och något skulptural design funkar till allt och kommer garanterat att bli nya favoriter i smyckesgarderoben. Se mer och köp dem här (reklamlänk).

Asymmetriska hoop-örhängen i guld från Maria Black
Klicka på bilden för att komma direkt till örhängena.

8. Blazer, By Malene Birger

Vi får inte glömma den tidlösa blazern, som gång på gång räddar alla klädkriser. Denna variant har en klassisk design och tre knappar fram. Se mer och köp kavajen här (reklamlänk).

Annons
Tidlös svart kavaj med tre knappar från By Malene Birger
Klicka på bilden för att komma direkt till kavajen.

9. Kjol, CW by Carin Wester

Minikjolen har tagit sig tillbaka in i basgarderoben och är numera ett plagg som går att bära även till jobbet på många arbetsplatser – i alla fall om den är i samma längd som den här användbara varianten. Den har ett fint fall och en klassisk design som gör att den är lika snygg att bära med kavaj som med stickad tröja – och gärna med den långärmade toppen till fest! Se mer och köp kjolen här (reklamlänk).

Kort svart vippig kjol från CW by Carin Wester
Klicka på bilden för att komma direkt till kjolen.

10. Väska, Stockh lm Studio

En svart stilren handväska med en kort axelrem och krokopräglad yta som ger det där lilla extra samtidigt som den matchar allt i garderoben. Se mer och köp väskan här (reklamlänk).

Annons
Svart krokomönstrad väska med kort axelrem från Stockhlm studio
Klicka på bilden för att komma direkt till väskan.

11. Kort kappa, Cos

Cos är experter på minimalistiska plagg och den här korta kappan är inget undantag. Den ser ut som en oversize blazer och kan användas som det i vår och tidig höst, samtidigt som den är gjord i ull vilket gör att den är kompatibel som jacka även nu och under vintern. Ett mångsidigt ytterplagg, med andra ord! Se mer och köp den korta kappan här (reklamlänk).

Kort kappa som ser ut som en oversized kavaj i ull från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till kappan.

12. Svart klänning, Stockh lm Studio

Den lilla svarta är som bekant ett basplagg som löser många klädkriser, oavsett tillfälle. Den här stickade klänningen är ett perfekt exempel på en svart klänning som går att styla på många olika sätt, och som passar till både vardag och fest med sina långa ärmar och polokrage. Se mer och köp klänningen här (reklamlänk).

Annons
Svart stickad klänning med långa ärmar och polokrage från Stockh lm Studio
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.
Double Denim - så stylar du trendenBrand logo
Double Denim - så stylar du trenden
Annons
Annons