Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Det här skulle jag aldrig ta på mig igen

19 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Trender kommer och går – men vissa plagg vill vi aldrig ta på oss igen, även om modet skulle komma tillbaka.
Modeexperten Cate Kittlitz har några klädesplagg hon vägrar bära i framtiden.
– Generellt håller jag mig till klassiska plagg, säger hon i en video.
Annons
8 stora trender hösten och vintern 2022Brand logo
8 stora trender hösten och vintern 2022

Vi har nog alla något plagg eller en stil som vi aldrig kommer vilja ta på oss igen, oavsett hur trendigt det kanske skulle bli i framtiden. Det kanske är träskor, neonfärgade plastsmycken, jeans med låg midja eller något annat som var hett under en period i ens liv – men som man nu är så trött på att det aldrig kommer få flytta in i garderoben igen.

Modeexperten Cate Kittlitz delar med sig sig av olika tips och trender på sociala medier-appen Tiktok. I en video delar hon med sig av de plagg som hon brukade klä sig i, men som hon aldrig skulle vilja ta på sig igen i framtiden.

Högst upp på modeprofilens lista är stuprörsjeans.

– Stuprörsjeans ger inte kroppsformen någon balans. Generellt håller jag mig till klassiska plagg nu för tiden, och stuprörsjeans är inga klassiker – oavsett vad millenials försöker övertyga dig om, säger hon i videon på Tiktok, som The Sun har uppmärksammat.

Annons

Hon fortsätter:

– Att ha lite mer luft runt anklarna är mycket mer klassiskt. Och jag vet inte vad i tycker, men jag tycker det är trevligt att ha cirkulation i benen igen.

Väljer bort skorna och klänningen

Något annat som Cate aldrig skulle vilja ha på sig igen är stövlar som går upp på vaden, då de inte passar hennes kroppsform.

– Jag har väldigt breda vader. Jag har ägnat massor av år åt att trycka ner dem i stövlar som inte passar. För det mesta fungerar ankelstövlar utmärkt. Att välla ut över stövelkanten ser inte bra ut och det är obekvämt, säger hon.

Till sist konstater Cate Kittlitz att hon inte kommer bära miniklänningar igen – hon känner sig inte bekväm och säker i dem.

– Nu för tiden har jag kommit över ogillandet jag känt för mina ben, så pass mycket att jag börjat bära shorts regelbundet. Men miniklänningar när du har stora lår och rumpa – det är farligt. Min rumpa kan falla ut ur klänningen vilken sekund som helst, och jag är supermedveten om det. När du är obekväm och inte så självsäker så syns det. Jag trivs bra, och är mycket mer bekväm, i längre, klassiska stilar.

Hög igenkänning

Bland kommentarerna är det många som känner igen sig i hennes åsikter.

”När stuprörsjeans först blev modernt så hatade jag dem. Jag älskade mina utsvängda. Sen vande jag mig. Nu när de är ute igen är jag så nöjd”, skriver en person.

”Jag tycker samma som dig förutom att jag hittade ett par lårhöga boots förra vintern som faktiskt passade och jag har aldrig älskat ett par boots mer”, skriver en annan.

Annons