Merja blir sminkad inför Årets Feminista
1:33

Efter reklamen: Merja blir sminkad inför Årets Feminista

(1:33)

Slå på ljud

Kjolar, klänningar, vida byxor och linnen... Äntligen får vi använda alla härliga sommarplagg som vi suktat efter att ha på oss under höstens, vinterns och vårens kalla månader. Men, vill du se riktigt elegant ut?

Då ska du se upp med en liten detalj, menar en modeexpert på TikTok. Anledningen? Den här oerhört vanliga sommardetaljen kan ge hela din look ett slarvigt intryck.

50 år gamla väskan gör comeback – fascinerande historien bakom stjärnornas nygamla favorit

Skorna du ska välja bort i sommar – enligt modeexperten

Karina, alias @millidollarlady på TikTok, förmedlade stilmisstaget till sina många följare och tittare i sin senaste video.

– Kan du gissa vad som får den här outfiten att se lite tacky ut, frågade hon sin publik.

Bredvid sitt ansikte visade Karina en bild av en kvinna som gick på gatan. Hon hade en helsvart look, inklusive en lätt kavaj över en matchande miniklänning med en väska och flipflops.

– Den här outfiten har potential, proklamerade Karina och fortsatte:

Men det finns en sak som dödar den och som får dessa kläder att se slarviga ut och se ut som om personen inte har tänkt till ordentligt.

En ny bild dök upp på en annan kvinna – klädd i en överdimensionerad vit topp, svarta byxor och matchande flipflops. Elegansexperten lät tittarna kika ett par sekunder innan hon meddelade vilken del av outfiten hon inte var så förtjust i.

– Du bör alltid undvika att bära flip-flops, slog hon sedan fast.

– Dessa skor är bara ett stort nej.

Karina tyckte, medgav hon, inte heller att dessa gummisandaler passade till stranden eller poolen. Hon älskar däremot knytsandaler, och lyfter fram dessa som ett alternativ.

Här dyker stjärnan upp – i sommarens mest otippade skotrend

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

Så stylar du dina flip flops

Så, hur reagerade då Karinas följare, och tittare?

– Jag bär aldrig flipflops utanför huset, instämde en kvinna.

– Det finns så många andra alternativ om man gillar platta och bekväma skor. Jag kan inte förstå flip flops, sa en annan kommentator.

En kritiker skrev dock:

– Att sitta på stranden och hela tiden linda in och linda ur foten från de där fula vita sandalerna... DET är tacky, tycker jag, medgav hen.

– Förlåt. Men nej, anmärkte en annan motståndare. Skeptikern tillade:

– Jag bor i mina flipflops.

Femina vill, förstås, lägga till att smaken är delad. Hur man väljer att styla ett par flip flops är också av vikt. Medan Karina menar att skorna gör dig mindre elegant är det exakt den looken andra eftersträvar. Man vill, kort sagt, klä ner en mer elegant stil och göra den mer vardaglig och bärbar. Eller bryta upp den med en oväntad detalj. Vill du ändå bära flip flops? Styla dem till en slipklänning i siden. Och bär dem med en kavaj!

Här kan du kolla in hela klippet!

Mest läst