Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Så får du dina mjukiskläder att se eleganta ut

08 aug, 2022 
AvAino Oxblod
Fotograftiktok, tt.
Under pandemin är vi många som har vant oss vid en mer bekväm klädstil än när vi gick till jobbet eller kontoret varje dag.
Men det går att kombinera de sköna mjukiskläderna och att se moderiktig ut.
Så här gör du för att få dina sköna hemmakläder att se eleganta ut!
Annons
8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
8 enkla tips för att se mer elegant ut

När coronapandemin bröt ut i mars 2020 var det många av oss som började arbeta hemifrån i stället för att gå till jobbet varje dag. Det gjorde att garderoben så småningom anpassades efter de nya arbetsförhållandena – stela jeans och tajta kostymbyxor byttes ut mot mjukisbyxor och tajts, och de krispiga skjortorna gav plats åt mer följsamma t-shirts och tröjor.

Nu när restriktionerna äntligen är lyfta och många börjar komma tillbaka från semestern är det flera som återvänder till kontoret för första gången på länge. Hur ska man då tänka med klädstilen – måste vi ha samma kläder som innan trots att de är mindre sköna?

Modeexperten Taylor Elizabeth delar med sig av tips på Tiktok där hon visar hur man gör sina lediga kläder mer eleganta. För det första är det viktigt att tänka ut vad du vill med din outfit.

Annons

– Du vill se till att du har några intentioner med din stil, så det inte bara ser ut som att du rullade ur sängen och slängde på dig något, utan att du faktiskt ägnat det en tanke och planerat lite och ansträngt dig, säger hon i klippet.

Vikten av detaljer för att se elegant ut

Ett annat tips som Taylor kommer med är att kläderna måste sitta rätt för att du ska se mer elegant ut.

– Du borde se till att kläderna passar. Om något är för tajt eller för baggy, så kommer det inte se lika elegant ut som om det faktiskt passar, säger hon i videon, som The Sun också uppmärksammat.

Nästa sak att tänka på handlar om materialen och strukturen på plaggen du använder.

– Se till att kläderna du väljer har någon form av struktur, även om de är lediga. Välj yogabyxor eller träningsbyxor med mer textur. Kanske en träningsbyxa som har mer samma form som ett par vanliga byxor, säger hon.

Till sist gäller det att välja rätt accessoarer för att komma undan med den mer eleganta träningslooken.

– Försök förhöja det ett snäpp bara med lite accessoarer. Det är fortfarande ledigt, fortfarande bekvämt, men det blir lite mer elegant med lite accessoarer, säger hon och ger exempel som scarves, handskar och smycken.

Annons