5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra istället
1:31

Efter reklamen: 5 misstag vi alla gör i provrummet - och vad du ska göra istället

(1:31)

Slå på ljud

Tycker du om att shoppa kläder, men märker att kläderna du gillade i butik ofta blir liggande orörda i garderoben? Det är lätt hänt att slösa pengar på onödiga plagg eller kläder som du inte använder, men hur gör man egentligen för att vända det mönstret?

Modeexperten Amanda Rafeh har tre regler hon följer när hon shoppar kläder i butik, som gör att hon inte köper plagg som hon senare inte kommer använda. I en video på Tiktok visar hon hur du också kan bli en smart shoppare.

Nya stylingknepet som trendar: Så lyckas du med 2x2-metoden

1. Handregeln

Amanda inleder videon med vad hon kallar ”handregeln”. Det går ut på att plaggen du köper inte ska vara så tunna att du ser din hand igenom plagget.

– Om du bokstavligt talat kan se din hand genom ett plagg, så är det inte värt att köpa, säger Amanda i klippet.

Hon menar att det är bättre att köpa tjockare plagg som är fodrade eller inte gjorda i ett billigt material.

– Bättre kvalitet innebär att plagget tål mer och inte förlorar formen lika snabbt.

2. Undvik djärva mönster

Det kan absolut vara trendigt, men trender kommer och går och om du inte vill lägga stora summor pengar på nya looks varje säsong kan det vara värt att hålla sig till mer neutrala mönster.

– Undvik att shoppa för mycket mönster eller starka färger. Det är inget fel med det, men det bästa är att shoppa tidlösa stilar och sedan mixa och matcha med annat från din garderob, säger Amanda Rafeh.

Så slipper du ludd på dina kläder med enkla knepet

3. Capsule warderobe

Amanda rekommenderar att ha en fokuserad garderob med ett begränsat antal plagg som alla går att kombinera med varandra – en så kallad ”capsule warderobe”. Välj klassiska plagg som kostymbyxor, kavajer, skjortor, vita t-shirts, enkla tröjor.

– Det gäller också accessoarer – hudfärgade sandaler, vita tennisskor och väskar i basfärger är det du borde kolla efter.

No embed code for tiktok https://www.tiktok.com/@amandarafeh/video/7150412796776156462

5 klädknep som gör att du ser yngre ut
1:22

Efter reklamen: 5 klädknep som gör att du ser yngre ut

(1:22)

Slå på ljud
Mest läst