Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Nya stylingknepet som trendar: Så lyckas du med 2x2-metoden

23 feb, 2023 
Nya 2x2-metoden som trendar på TikTok 2023.
Har du märkt att vissa ser sådär perfekt balans i sin klädsel och ser passar in överallt, lagom uppklädd men ändå avslappnad?
Den senaste stylingtrenden som vi ser extra mycket av just nu går under namnet 2x2-metoden, och innebär att du med enkla knepet får en perfekt stilbalans.
Annons
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023Brand logo
Så stylar du säsongens dressade vårtrender 2023

Ibland vill man kanske klä upp sig lite extra i en riktigt elegant stil, medan man ibland känner för att vara riktigt avslappnad i lediga och bekväma plagg. Men när du vill ha den där perfekt balanserade vardagsstilen som passar vid de flesta tillfällen så kan den populära 2x2-metoden vara bra att ha i bakhuvudet. Den nya stylingmetoden trendar stort på TikTok just nu. Och principen är enkel. Det går ut på att du tar två avslappnade plagg och matchar dem med två dressade plagg (eller accessoarer för den delen). På så vis får du garanterat en lagom välbalanserad outfit. Det skulle exempelvis kunna innebära att matcha sneakers och jeans (avslappnat) med vit skjorta och kavaj (dressat). Att försöka hitta balans i klädseln genom att mixa dressade och avslappnade plagg är knappast något nytt, men den nya 2x2-trenden ger oss plötsligt väldigt tydliga riktlinjer som är lätta att följa. Och det finns massor av inspiration att hitta på sociala medier. Här är några olika sätt du kan anamma den populära stylingprincipen.

Annons

Jeans och t-shirt (avslappnat) x kavaj och pumps (dressat)

Anledningen till att den här looken är så omtyckt och att den håller över tid är just att den är så välbalanserad. Jeans och t-shirt är förmodligen två av de mest välanvända vardagsplaggen, som här får ett elegant lyft med hjälp av pumps och en snygg kavaj.

Lisa Aiken i snygg vardagsstil iklädd jeans, vit t-shirt, kavaj och sneakers.
Lisa Aiken matchar jeans och t-shirt med pumps och kavaj.

Sneakers och t-shirt (avslappnat) x kavaj och kostymbyxor (dressat)

Här har vi ännu en tidlös och älskad outfit som fungerar så bra just tack vare den perfekta balansen. Att matcha den klassiska kostymen med sneakers och vit t-shirt istället för med pumps och skjorta ger en ledigare känsla. Stilen ger både uppklädd och avslappnad på en och samma gång.

Annons
Tine Andrea i snygg och klassisk stil iklädd kostym, t-shirt och sneakers.
Tine Andrea matchar den kritstrecksrandiga kostymen på ett avslappnat sätt.

Sandaler och magväska (avslappnat) x klänning och kavaj (dressat)

Att matcha den fina sommarklänningen med sandaler eller sneakers är ett perfekt sätt att få en balanserad och lagom uppklädd vardagsstil. Här ser vi Felicia Åkerström i två dressade plagg som hon matchat med två avslappnade accessoarer – helt i enlighet med 2x2-principen. I det här fallet skulle magväskan även kunna bytas mot exempelvis en stråväska, medan sandalerna lika gärna skulle kunna bytas mot sneakers.

Felicia Åkerström i fin sommarklänning och kavaj matchat med sandaler och magväska.
Felicia Åkerström matchar två dressade plagg med två avslappnade accessoarer.
Annons