Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Trenderna jag aldrig skulle lägga pengar på

03 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografFarfetch, Tiktok.
När trenderna kommer och går kan det vara svårt att veta vilka trender som är värda att investera i och inte.
Modeprofilen Meytal – känd som Fashion mom – avslöjar vilka trendplagg hon vägrar lägga pengar på, och hur du får ut det mesta av din egen garderob.
– De är superpopulära, men sen kommer det dö ner och försvinna, säger hon.
Annons
Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför höstenBrand logo
Hållbart mode i vackra färger – Feminas favoriter inför hösten

För de som vill ha en hållbar garderob med plagg som går att plocka fram år efter år är det knepigt med trender – hur ska man veta vilka kläder och stilar man fortfarande kommer tycka om efter några år? Det är lätt att dras med och vilja köpa virala plagg eller hypade accessoarer.

Modeprofilen Meytal kallar sig Fashion mom på Tiktok och har över 940 000 följare på sociala medier-plattformen, där hon ofta delar med sig av olika knep och tips när det kommer till mode. I en video listar hon några av de hetaste virala modetrenderna just nu, och varför hon inte tycker att de är värda att lägga pengar på.

Först ut är de nya uggsmodellerna som blivit ordentligt trendiga efter att supermodeller som Elsa Hosk burit dem. Men problemet med för stora trender är att man till slut tröttnar på dem när alla billiga modekedjor kopierar stilen, och inte kommer använda skorna så mycket som man först kanske tror.

Annons

– De är superpopulära, men sen kommer det dö ner och försvinna, säger hon.

Spara pengar på trenden

Nästa trend som Meytal inte tycker är värd att lägga pengar på är den senaste it-väskan från Balenciaga. Den syns på många influencers axlar just nu, men kommer inte bli en klassisk modell som håller i långa loppet.

– Jag tycker inte att den är särskilt söt ens, den har enväldigt barnslig look.

Den trendiga väskan från Balenciaga tycker modeprofilen man ska skippa.

Många har sett de snygga jeansen från Maison Margiela med hål på höfterna – en stil som faktiskt går att kopiera gratis i sin egen garderob, menar Meytal.

– De kostar 800 dollar och är väldigt virala. Jag har sett så många tjejer på Tiktok och Instagram rocka de här. Jag tycker de är söta men alldeles för dyra, och något du kan göra själv.

Sist ut i den uppmärksammade videon är Chanels handväska Chanel 22, som kostar 5000 pund eller över 60 000 kronor.

– Älskar verkligen inte den här väskan. Och vad menar ni med dessa galna priser?

Annons