Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Stora trenderna att hålla koll på 2022

11 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Lite festligt, lite glammigt, lite... goth?
Hetaste trendtendenserna 2022 spretar åt olika håll, och det finns något för alla.
Här är de härliga stilarna att hålla koll på och inspireras av!
Annons
Elsa Hosk - stilresan genom årenBrand logo
Elsa Hosk - stilresan genom åren

Pinterest har samlat de största trenderna som väntas för 2022 – genom att studera de 400 miljoner användarna de har och se vad de sparar på sina sidor kan de se tendenser i vad folk är intresserade av och sugna på. Vogue har tagit del av just modetrenderna och ser fem tydliga trender som visar hur vi är sugna på både färg och form, lite edge och sexig elegans!

Pärlbonanza

I år är pärlor det heta – både på smycken och kläder. Gräv bland arvegodsen och leta fram mormors gamla pärlhalsband, eller investera i en snygg klänning eller tröja med pärldetaljer. Enligt Pinterest har intresset för pärlor tredubblats, och bland de som planerar bröllop har pärldekor ökat med 185 procent.

Annons
Hos Simone Rocha återkommer pärlor både som smycken, detaljer på kläder och som väska.

Våga färg!

Nu är vi trötta på att sitta hemma och ha tråkigt, och det märks i kläderna vi är sugna på. Det är starka färger som fuschia och elektriskt blått som står på menyn, eller varför inte gå all in och satsa på regnbågens alla färger? Svartvitt är alltid snyggt, men ibland behöver man ordentligt med färg.

Versace visade en maxad färgpalett för vårens och sommarens kläder.

Glamourös goth

Inspireras av designers som Rick Owens och testa att plocka fram din inre goth i år. Söknngar på fisknätstrumpbyxor, sammet, korsetter och spets har alla skjutit i taket, och visar att den mörka subkulturen blir relevant bland de trendkänsliga under 2022.

Annons
Rick Owens är modevärldens gothkung-

Schackrutigt deluxe

Efter Queen's gambit-hypen 2020 var det många som anammade seriens snygga 60-talsstil, och ville ha på sig schackrutigt. Och där är vi tillbaka nu! Rutigt på toppar och kjolar, byxor och rockar. Bland Pinterest-sökningarna ser man också en tydlig ökning för rutiga naglar – ett lite mer diskret sätt att ta sig an trenden.

Jil Sander visar schackrutigt.

Lyxpyjamas

Jamie Chung klädd i Jonathan Simkhai, som tar in pyjamasdetaljer i modet.

Under början av pandemin var det många som gick loss och köpte snygga hemmakläder i form av sportiga mjukisbyxor och collegetröjor, så kallade ”athleisure”. Nu har vi letat oss vidare till nästa steg – ”loung-erie”. Alltså den perfekta kombinationen av sexiga underkläder, lyxiga pyjamasar och vanliga vardagskläder. Spexa till det på jobbet eller festen med snygga klädset eller nattklänning i silke, och detaljer med fjädrar och fluff.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons