Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexpertens 5 tips – för att hitta perfekta jeansen

23 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Jeans är något vi alla har i garderoben – men att hitta ett par som är smickrande och sitter bra är svårare än man kan tro.
Men de går att förhindra felköp, om du vet var du ska kolla på jeansen.
Modeexperten Megha Seehra delar med sig av sina fem bästa knep för att hitta rätt i jeansdjungeln!
Annons
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effektBrand logo
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effekt

Jeans är för de allra flesta en självklar del av vardagsuniformen – men hur hittar man rätt par? Att få tag i jeansen som inte bara är sköna men också smickrande och sitter bra känns ibland riktigt svårt.

Det finns dock hjälp att ta till i jeansshoppingen. Modeexperten Megha Seehra delar på Instagram med sig av sina bästa tips för att hitta rätt jeans. Här är fem saker att tänka på när du köper nya jeans – som du kanske aldrig tänkt på!

Gylfens längd

– Kvalitetsjeans har lite eller inget utrymme mellan gylfen och skrevet, säger Megha.

Hon menar att för mycket utrymme från gylfen tyder på att jeansen inte håller god kvalitet, oavsett vad du betalar för dem. En kort gylf kan också göra att magen ser större ut, menar hon.

Annons

Området ovanför fickorna

Yoke-delen på jensen är linjen ovanför fickorna men under bälteshällorna, som ger jeansen dess kurvor. Här föreslår Megha att välja jeans med mer av en V-form baktill snarare än jeans som är helt raka, då det kommer ge en bättre form till rumpan.

Fickornas storlek och placering

Om du vill ge form åt din rumpa är det viktigt att tänka på hur fickorna ser ut och hur de sitter.

– Kom ihåg att fickor som sitter längre ifrån varandra kommer få rumpan att se bredare ut.

Om du vill undvika att bakdelen ser hängig ut bör du därför hålla dig borta från lösa oversize-jeans och istället välja jeans där fickorna sitter högt upp.

Tygets tvätt

Att välja jeans handlar inte bara om passform, men också om vilken färg de har. Megha menar att många missar att ta färgen i beaktning.

– Om jeanstyget har tvättats vita kommer det belysa låren och rumpan, och få dem att se bredare och större ut.

Mittensömmen

Vill du ge intrycket av en rund rumpa får du inte glömma att kolla på jeansens mittsöm baktill. En kurvigare söm kommer få rumpan att se rundare och mer lyft ut, medan en plattare söm gör det motsatta.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons