1:07

Efter reklamen: 5 kändispar som gift sig i hemlighet

(1:07)

Många som planerar bröllop har en väldigt uttänkt bild av hur man vill att det ska se ut och bli – men hur långt får man gå för att nå sitt drömbröllop?

Det undrar en nybliven mamma på internetforumet Mumsnet, som söker stöd efter att ha blivit bortvald som brudtärna på grund av sin vikt.

I det uppmärksammade inlägget, som har plockats upp av The Mirror, berättar kvinnan att hon födde barn förra året och fortfarande väger mer än hon gjorde före graviditeten och är några storlekar större än innan. Hennes vän, som hon känt sedan länge, ska gifta sig, och två har alltid pratat om hur hon ska var brudtärna.

Men nu har bruden tydligen ändrat sig. Efter att ha upptäckt att bruden redan valt sina brudtärnor så hörde kvinnan av sig och undrade vad som gått snett på vägen.

Larmet: Läkare diskriminerar överviktiga – utsätts för fat-shaming

Valdes bort för sin storlek

Då fick hon veta att hon valts bort som brudtärna för att hon inte skulle vara snygg i brudtärneklänningarna som bruden valt ut.

”Jag vet att stilen inte skulle smickra din kroppstyp eller bara något som du annars har på dig, och jag vet att du skulle känna dig obekväm om du behövde ha på dig det. Jag har varit inställd på de klänningarna och förväntar mig inte att du skulle ha på dig något som inte känns rätt för dig, men jag ville inte heller kompromissa och ändra klänningarna. Alla tjejerna älskar dem och är jätteglada att ha dem på sig”, stod det i brudens textmeddelande till den ratade brudtärnan.

Bruden planerar barnfritt bröllop – på systerdotterns födelsedag

Stödet till sårade mamman

På Mumsnet skriver mamman att hon säger att hon sagt till bruden att hon känner sig sårad över att ha blivit bortvald av den anledningen. Hon menar att de andra tärnorna är mycket mindre i klädstorlekarna än vad hon är.

”Hon har rätt i att jag inte skulle känna mig kanon i den klänningen just nu, men hennes bröllop är inte förrän maj nästa år, vilket hade gett mig massa tid att gå ner”, skriver den sårade kvinnan.

Nu stöttas hon på forumet, där folk menar att hon har rätt att känna sig sårad över vännens beteende.

”Vem i hela världen prioriterar klänningen de vill att sina brudtärnor ska ha på sig över vilka vänner som faktiskt är brudtärnor”, undrar en person.

”Jag får inte komma på min väns bröllop – om jag inte klipper mig”