Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmodeKungligt mode

12 tidlösa modenyheter som är perfekta för sommarsemestern

11 jun, 2024 
AvCecilia Persson
FotografEllos
Är det dags att komplettera sommargarderoben? Feminas shoppingredaktör har handplockat 12 tidlösa favoriter som passar perfekt för solsemsestern.
Annons
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskapBrand logo
Årets Feminista 2024 – En kväll fylld av hyllningar, tårar och systerskap

Sommaren är äntligen här och för en del vankas snart en skön sommarledighet. Kanske bär det till och med av till annan ort för en avkopplande semester? För dig som vill ha ny inspiration till semesterpackningen eller vill komplettera med några väl utvalda plagg eller accessoarer har vi samlat de 12 bästa modenyheterna just nu, oavsett om du beger dig till sydligare breddgrader eller stannar i Sverige i sommar

En tidlös svart bikini med breda axelband och hög midja från Ellos senaste badkollektion. Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

Modenyheter till semester – sommaren 2024

Från tidlösa linneplagg som eleganta matchande set – här är de bästa modenyheterna just nu.

Annons

Tips! Här kan du även spana in en ultimat packlista till solsemestern samt de bästa tipsen för att lyckas med din packning.

1. Mönstrad klänning, Ellos

Vi kan verkligen aldrig få nog av vackra sommarklänningar. Den här underbara varianten med ett vitt och blått mönster är hellång och har långa ärmar, och samtidigt en luftig passform som gör att den går att bära hela sommaren. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Blå och vit mönstrad maxiklänning med långa ärmar och smock från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

2. Matchande set i linne, Arket

Linneplagg är alltid givna i sommargarderoben, oavsett trender och tendenser. Med andra ord kommer du långt med ett par linnebyxor och en matchande linneskjorta i semesterpackningen. Det här matchande setet är gjort i 100 % linne och finns både i vitt och i flera andra färger. ANNONS Se mer och köp linneskjortan här. Linnebyxorna med resår i midjan ANNONS hittar du här.

Annons
Matchande set med skjorta och byxor i linne från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.

3. Solglasögon, Gucci

Den givna accessoaren under sommarmånaderna är utan tvekan solglasögonen, som inte bara skyddar ögonen mot solen utan också är den snyggaste detaljen i en sommarlook. Denna snygga variant i en lätt kantig cateye-modell är sköldpaddfärgad och fungerar till allt i sommar. ANNONS Se mer och köp solglasögonen här.

Sköldpaddsmönstrade solglasögon med guldlogga från Gucci
Klicka på bilden för att komma direkt till solglasögonen.
Annons

4. Maxiklänning, Ellos

Den klassiska lilla svarta behöver inte vara särskilt liten – en svart klänning i maximodell är minst lika användbar. Den här tidlösa svarta klänningen har en smickrande figurnära passform och en hellång design som ett perfekt komplement till de tunna axelbanden. Dra på den till och från stranden som den är eller addera en vit linneskjorta över, och klä upp den med klackar eller fina sandaler till utekvällen – valmöjligheterna är många. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Svart maxiklänning med figurnära passform och tunna spaghettiband från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till klänningen.

5. Ribbat linne, Cos

En tidlös tanktop kommer du långt med, oavsett årstid och säsong, men den är extra användbar under sommarmånaderna. Det här ribbstickade linnet passar lika bra med shorts eller linnebyxor som till midi- eller maxikjolen, såväl på hemmaplan som semestern vid havet. ANNONS Se fler färger och köp linnet här.

Annons
Vitt ribbat linne för dam från Cos
Klicka på bilden för att komma direkt till linnet.

6. Linneshorts, Arket

Ett par linneshorts håller dig sval i sommarvärmen och kan till och med passa att bära till kontoret, om klädkoden tillåter det och om du väljer en dressad variant. Dessa svarta shorts i linne har en elegant och skräddad design och bärs lika snygg med en linnekavaj som med en tidlös tanktop eller vit t-shirt. De finns även i beige och i vitt, ANNONS se mer och köp shortsen här.

Svarta skräddade shorts i linne från Arket
Klicka på bilden för att komma direkt till shortsen.

7. Ljusblå bikini, MQ Marqet

Säsongens stora trendfärg sommaren 2024 är utan tvekan ljusblått, en nyans som den här bikinin prickar in med bravur. Den kommer dessutom att vara lika snygg under kommande somrar! Bikinitoppen i bandeaumodell har en trendig metalldetalj fram och ett avtagbart halterneckband, ANNONS se mer och köp den här. Bikinitrosan har hög midja, högt skurna ben och snygg draperad effekt i sidan, ANNONS de finns här.

Annons
Ljusblå bikini med bandeau, halterneckknytning och drapering från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till bikinin.

8. Spetsblus, Vero Moda

En stor trend sommaren 2024 är skira material som spets, vilket gör att den här vackra blusen passar extra bra just den här sommaren. Bär den över bikinin med shorts, eller para den med kjol och en snygg behå eller ett linne med tunna axelband för den perfekta festlooken. ANNONS Se mer och köp blusen här.

Vit spetsblus med knytning fram från Vero Moda
Klicka på bilden för att komma direkt till blusen.

9. Halsband, & Other Stories

Ett vackert halsband blir pricken över i:et på vilken sommaroutfit som helst. Det här fina halsbandet med skimrande pärlor och snäckor kommer att passa lika bra till stranden som i baren under sommaren. ANNONS Se mer och köp halsbandet här.

Annons
Vitt halsband med pärlor och snäckor från & Other Stories
Klicka på bilden för att komma direkt till halsbandet.

10. Kaftanklänning, Joelle

Är detta den perfekta strandklänningen? Den är åtminstone bra nära! Sommaren 2024 ser vi nämligen mycket av virkade och hålstickade plagg med skir effekt – något denna kaftan prickar in med bravur. Den är hellång och har vida holkärmar, samt ett knytskärp i midjan som ger en snygg silhuett. ANNONS Se mer och köp klänningen här.

Lång vit kaftanklänning från Ellos
Klicka på bilden för att komma direkt till kaftanen.

11. Sandaler, Mango

Det kanske viktigaste i semesterpackningen är ett par svala skor som går att bära till många olika typer av plagg. Dessa svarta sandaler med minmalistisk design håller stilen i värmen och kan bäras såväl på väg till stranden som till utekvällen eller till och med kontoret. ANNONS Se mer och köp skorna här.

Annons
svarta minimalistiska sandaler i skinnimitation från Mango
Klicka på bilden för att komma direkt till skorna.

12. Matchande set, MQ Marqet

Ett snyggt matchande set passar extra bra på sommaren och kommer vara ett tidlöst val som fungerar år efter år. Det här stilsäkra setet i blått och vitt består av en topp och en kjol som är underbart vackra att bära tillsammans och som går att styla med många andra plagg. ANNONS Se mer och köp setet här.

Matchande blått mönstrat set med topp och midikjol från MQ Marqet
Klicka på bilden för att komma direkt till setet.
Annons
Annons