scorett uthyrning av skor

Skokedjan Scorett är det senaste företaget i raden av klädkedjor och modehus som de senaste månaderna lanserat uthyrningstjänster.

I maj gick Gina Tricot ut med att de skulle börja erbjuda festmode till uthyrning i sin butik i Femmanhuset i Göteborg, genom konceptet Rent Your Party Outfit. H&M meddelade förra veckan att de börjar med uthyrning av utvalda plagg från sina Conscious Exclusive-kollektioner i Sergels torg-butiken i Stockholm – och By Malene Birger lanserade nyligen uthyrning av outfits direkt från catwalken. Plånboksvänligt och i linje med det rådande hållbarhetstänket.

Redan på fredag, 30 augusti, lanseras Scoretts nya koncept Rent your party shoes i Femmanhuset i Göteborg, i en gemensam kampanj med Gina Tricot. Kunder kommer att kunna hyra festskor från varumärket Tiamo.

– Det känns jätteroligt att vi tillsammans kan erbjuda kunden en helhetslösning som är både hållbar och cirkulär. Tiamos linje av festskor matchar bra med partygarderoben från Gina Tricot. Tillsammans kan vi nu klä kunden från topp till tå! säger Sophie Arnesved, hållbarhetsansvarig på Scorettgruppen.

Hyr ut festskor i upp till två veckor

Kunder kommer att kunna hyra utvalda skor i upp till två veckor. Man betalar fullpris vid uthyrningstillfället och beroende på hur länge man väljer att behålla skorna får man tillbaka en del av värdet. Skorna putsas och fräschas sedan upp inför nästa uthyrningstillfälle.

– Många kanske inte vill eller kan lägga pengar på ett par festliga klackar för ett tillfälle, eller så vill man ha möjligheten att byta skor oftare. Med detta initiativ gör vi det möjligt, samtidigt som vi minskar ”slit-och-släng”-beteendet, säger Sophie Arnesved.

Scorett satsar alltmer på hållbarhet och lanserade i fjol andrahandskonceptet Reuse. Tidigare i år satte företaget även upp skoinlämningsboxar i sina butiker.

Rent your party shoes lanseras i Scorettbutiken i Femmanhuset i Göteborg (vägg i vägg med Gina Tricot) på fredag, 29 augusti. Förhoppningen är att konceptet även kommer att expandera till fler städer framöver.

Läs mer:

Nu kan du hyra dina festkläder hos Gina Tricot

Snart kan du hyra miljövänliga kläder från H&M

Johanna och Annie ska få oss att sluta köpa kläder

By Malene Birger lanserar uthyrning direkt från catwalken

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: