Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Omdiskuterade 90-talstrenden är tillbaka i höst

04 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografBertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA/Shutterstock/TT
Hösttrend 2023 bolero
Boleron är tillbaka!
Du vet, den där korta lilla koftan som är en riktig vattendelare.
Somliga älskar den, medan andra har svårt för den.
Men du som har saknat 90-talsfavoriten kan i alla fall plocka fram den ur garderoben, damma av den – och känna dig riktigt trendig i höst.
Här är fördelarna med boleron, den allra hetaste varianten samt fem snygga sätt att styla den på!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Är du redo för en trend som har ungefär 30 år på nacken?

Den senaste tiden har nämligen boleron blivit supertrendig igen, trots att vissa kanske trodde att vi aldrig skulle återse de små koftorna igen – eller kanske till och med önskade att vi inte skulle göra det. Boleron gjorde framförallt sitt intåg på 90-talet och blev riktigt het, och plagget hängde sedan med in på 00-talet.

Men trots att plagget uppskattades av många har det också varit en stor vattendelare. Vissa älskar den korta koftan, medan andra inte förstår sig på den. Och nu är alltså det omdiskuterade plagget i ropet igen, och syntes bland annat på Köpenhamns modevecka inför höst- och vinterkollektionerna 2023. Där visade märken såsom A. Roege Hove och Paloma Wool upp nytänkande boleros i intressanta former, som kändes allt annat än passé.

Annons

Om du är ett fan av boleron och välkomnar dess återkomst så har vi goda nyheter. Det finns nämligen mängder med fördelar med den intressanta tröjan!

Bolero från A Roege Hove
A. Roege Hove AW23.
Bolero från Paloma Wool
Paloma Wool AW23.
Annons

Det är den trendigaste boleron i höst

En bolero har traditionellt sett betraktats som en kort, öppen kofta eller jacka. I dag ser vi också mycket av boleros som knäpps framtill eller som helt saknar öppning, som en vanlig stickad tröja fast väldigt croppad.

Har du sparat din bolero från dess guldålder på 90- och 00-talen, grattis! Annars kan det vara en god idé att gå på second hand-jakt. Om du exempelvis bor i eller ska besöka vår huvudstad så kan du här ta del av Feminas guide till de bästa vintagebutikerna i Stockholm.

Men den allra trendigaste varianten är faktiskt den som du stickar eller virkar själv. Det blir inte bara snyggt, mer hållbart och mer ekonomiskt, utan kan också bli ett riktigt roligt och härligt höstprojekt. Varför inte försöka lägga ifrån dig elektronik som mobil och dator en stund, och plocka upp en virkning eller stickning istället?

Så stylar du boleron i höst

Boleron är också ett väldigt tacksamt plagg att ha, för dig som annars kan ha svårt att säsongsanpassa garderoben. Att ersätta sommarens toppar med varma tröjor, och först plocka fram de kallare plaggen när solen tittar fram igen är ju inte särskilt kul. Inte ska väl de fina plaggen ligga och damma tills ett halvår gått?

Annons

Med en bolero kan du fortsätta bära sommarplaggen och fortfarande känna dig varm. På så vis får du mer användning för plaggen som du redan har, samt större möjlighet att variera dina looks under de kallare månaderna.

Det finns också otaligt många sätt som du kan bära din bolero på. Därför har vi samlat fem snygga looks att inspireras av – och våra bästa stylingtips i höst!

Bolero med klänning

Stor stickad bolero

Bolero + klänning = sant. Addera en stickad eller virkad – gärna egengjord – bolero till en skir klänning. Kontrasten mellan det fina och det grova materialet blir så snyggt, och självklart är det ännu inte för sent att bära sommarklänningen ihop med andra värmande plagg.

Annons

Färgmatchande bolero och topp

Tunn ribbad bolero

Att färgmatcha sin bolero med sin topp ser snyggt och genomtänkt ut. Med lite variation i nyans och textur känns det dessutom riktigt intressant.

Kontrasterande stilar

Mönstrad bolero

Våga gå loss och para ihop din bolero med en topp i en helt annan stil och i ett helt annat material! Om du exempelvis bär plagg i jordtoner kan outfiten ändå kännas balanserad och enhetlig.

Annons

Färgklick till enfärgat

Gul kort bolero

Om din bolero är färgstark är den perfekt för att liva upp en annars färglös eller enfärgad outfit.

Annons

Trendigt diy-projekt

Beige stilren bolero

En bolero i precis samma material som din topp är en trendig kombination i höst. Äger du en långärmad tröja som du inte använder? Med lite kreativitet och en sax kan du omvandla din tröja till en rolig kombination av en mindre topp och en tillhörande bolero.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons