Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Olivia Wildes hämndklänning – stylistens svar

13 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Skådespelaren och regissören Olivia Wilde accepterade nyligen ett pris för sin omtalade film Don't worry darling.
Hennes transparenta svarta klänning har kallats för hämndklänning efter uppbrottet från världsstjärnan Harry Styles.
Nu ger Olivia Wildes stylist svar på tal.
Annons
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblickBrand logo
Se Prinsessan Dianas mest minnesvärda stilögonblick

Skådespelaren Olivia Wilde, 38, och artisten Harry Styles, 28, har varit ett av årets mest omskrivna par, och deras relation har varit omgiven av drama. De två träffades under inspelningen av Wildes regidebut Don't worry darling, och Harry Styles anklagades för att bryta upp äktenskapet mellan Olivia Wilde och hennes exmake Jason Sudeikis.

Men efter et år tillsammans ska nu relationen mellan Olivia och Harry ha tagit slut, och när Wilde tog emot ett pris för Don't worry darling på People's choice awards var det många som reagerade på hennes klänning. Klädd i en svart och transparent galaklänning med mycket bar hud och djup urringning började många genast spekulera i om det rörde sig om en hämndklänning – en revenge dress.

Annons
Olivia Wilde visade mycket hud på galan – vilket tolkats som hämnd.

Prinsessan Diana gjorde hämndklänningen känd

Den mest klassiska hämndklänningen i historien är givetvis den svarta, figurnära och urringade klänningen som prinsessan Diana fotades i på ett evenemang efter skilsmässan från brittiska kronprinsen Charles. Många menade att Diana ville visa Charles vad han gick miste om när han var otrogen mot henne med Camilla.

Nu tror folk alltså att Olivia Wilde vill skicka liknande budskap till sin expartner, och har döpt den snygga svarta klänningen till ”revenge dress” i media. Wildes stylist har dock valt att kommentera det hela och slå tillbaka mot spekulationerna, skriver Buzzfeed.

Annons
Prinsessan Dianas svarta klänning är hämndklännings-originalet.

I ett inlägg på Instagram story skriver hon: ”Vadå hämnd? Vi klär oss för ett jävla matriarkat”. Olivia Wilde har också tidigare burit avslöjande kläder och har inga problem med att visa bröstvårtorna i halvt genomskinliga klänningar – det verkar alltså inte bero på om hon är i ett förhållande eller inte.

Andra kända hämndklänningar

Reese Witherspoon

Efter skilsmässan från maken Ryan Phillippe, som hon hade två barn med, visade Reese Witherspoon upp sig på Golden Globe-galan 2007 och gjorde succé. Den här gula blåsan från Nina Ricci har blivit en modern klassiker, och klänningen har till och med kallats för ”Ryan vem?”-klänningen i boken 100 ungforgettable dresses.

Annons
Reese Witherspoons färggranna uppenbarelse har blivit en klassiker.

Liz Hurley

Elizabeth Hurleys uppbrott från skådespelaren Hugh Grant var minst sagt uppmärksammat när de gjorde slut efter 13 år ihop, i maj 2000. Då hade de hållit ihop genom Grants prostitutionsskandal 1995. När paret gjorde slut dök Elizabeth Hurley upp på ett evenemang i en minst sagt sexig klänning, och visade att hon var ute på singelmarknaden igen.

Elizabeth Hurley var strålande vacker efter uppbrottet.
Annons