jeans kläder
Video: 8 stora trender hösten och vintern 2022
0:60

Efter reklamen: Video: 8 stora trender hösten och vintern 2022

(0:60)

Slå på ljud

Den skandinaviska klädstilen är rent historiskt inte känd för sin sprakande färgpalett – snarare föredrar många nordbor att klä sig i diskreta färger och plagg med klassiska snitt. Märken som Acne och Anine Bing, som har blivit stora utomlands, har ofta plagg i färger som vitt, svart, grått, beiget och denimblått.

Om somrarna är det kanske vanligare att svenskar klär sig i lite gladare färger, men nu när hösten är här så är vi glada över en av årets hetaste jeanstrender – den helsvarta jeanslooken.

Sno stilen av Tilde de Paula – med 3 enkla stylingtips

Länge har blåjeansen stått i centrum, i varierande modeller, men i höst är det helt rätt att rocka ett par helsvarta jeans. Oavsett om du väljer en trendig modell med lägre midja och lösare ben, eller en mer klassisk jeansmodell med hög midja och raka ben, så kommer du vara snygg i dina svarta jeans.

Allra trendigast är det att matcha de svarta jeansen med en svart överdel också, så du är helt svartklädd. Det behöver inte vara tråkigt, utan ser snarare svalt och tufft ut.

Tyska Elle ger tre smarta stylingtips för att landa rätt i din helsvarta outfit!

Angelina Jolies omdiskuterade byxor – se nya trenden

Svarta jeans med linne

Fransyskorna har stenkoll på hur man får en klassisk jeanslook att få det där lilla extra. Franska modellen Leia Sfez visar en helsvart look med jeans och linne, som hon kombinerar med en tröja över axlarna, en handväska i svart skinn och chica accessoarer.

Svarta jeans med blus

Ett annat sätt att styla de svarta jeansen är med en snygg svart blus. Brittiska influencern Claire Rose visar hur enkelt det är att få till en trendig look med hjälp av svarta jeans, en svart blus, svarta sandaler och guldsmycken.

Svarta jeans med tjocktröja

Nu när det är höst vill många av oss gärna klä oss varmt, men utan att tappa stilen helt. Då kan man inspireras av danska modellen Cecilie Moosgaard och hennes snygga stil. Hon väljer att matcha de svarta jeansen med en skön tjocktröja med dragkedja, och bryter av med ett par beiga vandringskängor.

Se också: Fem favoriter från Femina – jeansspecial
1:04

Efter reklamen: Se också: Fem favoriter från Femina – jeansspecial

(1:04)

Slå på ljud