Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Pernilla om vågade modevalen på 80-talet: Skrattar åt att jag satte trender

08 maj, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografRoger Tillberg/TT, Claudio Bresciani/TT
Pernilla Wahlgren har levt i rampljuset sedan barnsben och har hunnit avverka ett antal olika uppmärksammade outfits.
I en intervju med Femina berättar hon att hon älskar att se tillbaka på den ”galna” stilen hon hade som ung, men att hon inte ångrar någonting.
– När jag var i 40-årsåldern gick jag runt som Carrie i Sex and the City varenda dag, berättar hon.
Annons
Pernilla Wahlgrens stilresa genom årenBrand logo
Pernilla Wahlgrens stilresa genom åren

Som dotter till två välkända skådespelare; Christina Schollin och Hans Wahlgren, har Pernilla Wahlgren, likt flera av sina syskon, växt upp i rampljuset.

Själv slog hon igenom som artist när hon vid 17 års ålder var med i Melodifestivalen 1985, och har sedan dess adderat en mängd epitet till sitt namn under den lång karriären. Hon kan bland annat titulera sig som skådespelare, programledare, poddare, musikalartist och realitystjärna.

Stjärnans liv genom de olika årtiondena finns med andra ord dokumenterade, och det är en minst sagt härlig nostalgisk resa när man kikar i arkiven och spanar in Pernilla Wahlgrens många looks genom åren och genom de olika modeerorna.

När Femina träffar Pernilla berättar hon glatt om det stora håret på 80-talet, om dotterns Biancas stilråd och om hur hon beskriver sin modestil i dag.

Annons

Pernilla Wahlgrens stilresa: Experimenterade på 80-talet

När hennes dotter Bianca Ingrosso gick på röda mattan under Sveriges största modegala, Elle-galan, som nyligen gick av stapeln kallade hon skämtsamt Pernillas stil för ”lite FÖR personlig” i en intervju med TV4.

Kanske refererade Bianca till de sweatshirts med roliga ananastryck, som vi sett Pernilla bära i realityshowen Wahlgrens värld? Det vet vi inte, men vi passar på att fråga Pernilla om hennes stilresa genom åren.

– När jag var i 40-årsåldern gick jag runt som Carrie i Sex and the City varenda dag. Det var bara små klänningar och högklackade skor. Jag har blivit så mycket mer bekväm idag. Jag gillar ändå lite färglada tröjor. Har man gympaskor kan man ha några som glittrar lite. Det är lite roligare, säger Pernilla till oss och pekar på sina fötter som pryds av ett par leopardmönstrade strumpor i ett par sneakers av märket Gucci. Hon fortsätter:

Annons

– Sen har jag dagar då jag klär mig i beige från topp till tå. Då känner jag mig otroligt flawless [stilsäker reds. anm.] och då vet jag att jag kommer att få full poäng av Bianca. Men jag skulle inte orka gå omkring så hela tiden. Det vore tråkigt.

Pernilla Wahlgren 2008
Pernilla Wahlgren beskriver sin stil vid 40 års ålder som ”Carrie i Sex and the City”. Hon berättar för Femina att hon var svag för små klänningar i kombination med högklackade skor.

Du har ju provat många olika stilar och olika frisyrer genom åren. Har du någon outfit som du ångrar?

– Det kan man inte göra! Jag tycker det är jättekul att titta tillbaka på min stil på 80-talet och hur man såg ut. Då var jag superhet och ascool. Då satte jag trender. Det kan man skratta åt idag, berättar Pernilla.

Den unga 55-åringen älskar alltså att se tillbaka på stilen hon hade när hon var yngre. Speciellt stilen på 80-talet, när hon slog igenom som tonåring.

Annons

– Men det är klart att jag experimenterade lite där. Med stort hår och ännu större axelvaddar. Men det var ju coolt då.

pernilla wahlgren frisyr 80-talet
Pernilla tycker om att kolla tillbaka på stilen hon hade på 80-talet. Framför allt det stora håret som hon experimenterade med.

Hur skulle du beskriva din stil?

– Hellre att våga ha olika stilar och testa än att bara gå omkring hela tiden och se exakt likadan ut. Att gå runt klädd i svart hela tiden är också tråkigt. Sen kan jag känna mig mig otroligt cool när jag bär en helsvart outfit. Men det kanske är för att jag har det så sällan? Vad vet jag.

Pernilla Wahlgren och exmaken Emilio Ingrosso 1984.
Pernilla Wahlgren och exmaken Emilio Ingrosso 1984.

Vilket är ditt favoritplagg?

– Klänning tycker jag är ett bra plagg som ofta funkar. Jag gillar när det är en liten puffärm och lite klockad kjol. Sen vet jag inte hur länge jag får ha det på mig innan det blir patetiskt.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons